Sport

nova kategorija

Nove ribolovne dozvole od 180 dana ribolovci mogu kupiti od 21. lipnja

Nove ribolovne dozvole od 180 dana ribolovci mogu kupiti od 21. lipnja

Uvedena je nova kategorija višednevnih dozvola koja omogućuje onima koji nisu dozvolu nabavili do 1. ožujka da to sada učine.

Ministarstvo poljoprivrede objavilo je izmjene Pravilnika o sportskom i rekreacijskom ribolovu na moru.

Među najvažnijim izmjenama uvodi se, privremeno za 2018. godinu, nova kategorija višednevnih dozvola – dozvola za 180 dana, koja će vrijediti 180 dana od dana kupnje, a najdulje do 31. prosinca 2018. godine.
 
Naknada za tu vrstu dozvole ista je kao i naknada za godišnju sportsku i rekreacijsku (350 kuna za sportsku i 500 kuna za rekreacijsku), ali su predviđene i potkategorije ove dozvole, po istom principu kao i za godišnje (za umirovljenike, za otočane i sl.) po povoljnijoj cijeni, prenose nasiskolji.hr.
 
Osim toga, izmijenjana je odredba koja se odnosi na snagu rasvjetnog tijela (jakost svjetlosti) kod ribolova ostima ili povrazima s kukom, pri čemu je snaga električne žarulje povećana na 100 W (s dosadašnjih 40 W) te je uvrštena mogućnost korištenja plinskog ferala jakosti svjetlosti do 400 cd, dok je snaga LED i halogenog rasvjetnog tijela ostala nepromijenjena.
 
Pravilnik stupa na snagu osmog dana od dana objave u Narodnim novinama, odnosno 21. lipnja 2018. godine. 


Reci što misliš!