Sport

Tenis, ATP

ATP Queen's: Čilić suvereno u 2. kolo

ATP Queen's: Čilić suvereno u 2. kolo
AP Images

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić plasirao se u 2. kolo ATP turnira u londonskom Queen's Clubu, on je u dvoboju 1. kola nadigrao Španjolca Fernanda Verdasca sa 6-3, 6-4 nakon sat i sedam minuta igre.

Čiliću, koji je u Queen's postavljen za prvog nositelja, za devetu pobjedu u 14. međusobnom susretu protiv Verdasca bio je dovoljan po jedan "break" u svakom setu. U prvom je oduzeo servis suparniku u osmom gemu, a u drugom u trećem.

Naš je najbolji tenisač suvereno držao svoj početni udarac tijekom čitavog dvoboja, u 10 servis-gemova izgubio je samo četiri poena, a niti u jednom Verdasco nije uspio osvojiti dva. Čilić je osvojio čak 28 od 29 bodova nakon što bi pogodio prvi servis, a jedini koji je izgubio bio je onaj kod 30-0 kada je servirao za meč.

Čilićev suparnik u 2. kolu bit će još jedan veteran, Luksembužanin Gilles Muller koji je sa 7-6 (7), 7-6 (6) svladao mladog Kanađanina Denisa Šapovalova. Čilić i Muller dosada su igrali tri puta i svaki put je uspješniji bio Čilić uključujući i prošlogodišnji polufinalni susret u Queen'su kada je bilo 6-3, 5-7, 6-4.


Reci što misliš!