Sport

atletika

Ivan Mišković i Tea Smokrović u Splitu se okrunili titulama državnih prvaka

Ivan Mišković i Tea Smokrović u Splitu se okrunili titulama državnih prvaka
AŠK Zadar

Proteklog vikenda u Splitu je u organizaciji Hrvatskog atletskoga saveza i ASK Split, održano pojedinačno prvenstvo Hrvatske za juniore i juniorke. U Splitu je nastupilo i sedam članova Atletskog športskog kuba Zadar koji su postigli izvrsne rezultate

U konkurenciji juniorki Tea Smokrović je u troskoku osvojila 1. mjesto i zlatnu medalju s odličnim rezultatom od 11,82 m, što je njezin novi osobni rekord. 

Ugodno iznenađenje u troskoku priredila je Anđela Zelić osvajanjem 2. mjesta skočivši 11,79 m što je također njezin novi osobni rekord. Mora se napomenuti da je Anđela jedina od svih juniorki skakala s odrazne daske od 11 m dok su ostale juniorke skakale s 9 m. U istoj disciplini odlična je bila i Paula Sorić. Ona je u četvrtoj seriji skočila izvrsnih 11.29 m (novi osobni rekord ) ,što joj je na koncu donijelo plasman na 3. mjesto i brončanu medalju. Tako smo imali tri članice AŠK-a na postolju , što je fantastičan uspjeh. Također u troskoku je nastupila i Ana Čurković koja je zauzela 11. mjesto s rezultatom od 10,26 metara.

Nadalje, u skoku u dalj Tea Smokrović osvojila je treće mjesto i brončanu medalju s odličnih 5,54 m. Također treba zabilježiti i nastup Antonije Dušević koja je u skoku u dalj skočila 4,82 metra a u utrci na 100 metara bila je sveukupno 7. s rezultatom 12,71 sec i za dvije stotinke joj je izmakao nastup u finalu. 

U bacanju koplja (600 g) Veronika Šokota osvojila je 5. mjesto s rezultatom od 34,33 m što je njezin novi osobni rekord i uzimajući u obzir da je Veronika bila najmlađa bacačica , ovo je odličan rezultat.

Među juniorima AŠK-a najbolje rezultate postigao je Ivan Mišković. U skoku u dalj skokom od 7.04 m (novi osobni rekord) , Ivan je osvojio drugo mjesto i srebrnu medalju. U troskoku Ivan je bio najbolji od svih juniora i osvojio je 1. mjesto s rezultatom od 14.88 m. U skoku u vis Adrian Dražina je skokom od 180 cm osvojio drugo mjesto.

Juniori i juniorke Atletskog športskoga kuba Zadar u konkurenciji 29 klubova osvojili su sedam medalja: dvije zlatne , tri srebrne i dvije brončane.


Reci što misliš!