Sport

sukošan

Najveća hrvatska marina ugošćuje klasu TP52!

Najveća hrvatska marina ugošćuje klasu TP52!

Najbolji svjetski jedriličari nastavljaju svoj boravak u Hrvatskoj. Nakon sjajne organizacije Šibenik 52 Super Series Sailing Weeka u D-Marin Mandalini, prestižnu klasu TP52 ugostit će najveća hrvatska marina. Više od 500 sudionika već je stiglo u Sukošan, a D-Marin Dalmacija bit će domaćin 52 SUPER SERIES Zadar Royal Cupa od 20. do 24. lipnja.

Ponajbolji svjetski jedriličari Dean Barker i Vasco Vascotto već su bili u Hrvatskoj. Talijan na Luna Rossi je na Jadranu proveo čitavo djetinjstvo, a Australac je na našoj obali osvojio nekoliko regata, uključujući i premijernu TP52 u Šibeniku s Quantumom.

„Događaj okuplja elitu svjetskog jedrenja i daje posebnost našoj županiji. U našoj promidžbi nezaobilazno je naglašavati otoke, kristalno čisto more i infrastrukturu koju imamo – ovo je županija s najvećim brojem vezova u cijeloj Hrvatskoj“, naglasila je Mihaela Kadija, direktorica Turističke zajednice Zadarske županije, a podršku regati je dala i Hrvatska turistička zajednica čiji je direktor Kristjan Staničić, naveo brojne prednosti razvoja ove grane turizma i njegovu vrijednost u promociji Hrvatske.


Reci što misliš!