Sport

Nogomet, SP 2018. Rusija

SP Rusija: Meksikanci ubilježili i drugu pobjedu

SP Rusija: Meksikanci ubilježili i drugu pobjedu
AP Images

U susretu 2. kola skupine F na Svjetskom nogometnom prvenstvu Meksiko je u Rostovu na Donu svladao Južnu Koreju sa 2-1 (1-0).

Strijelci za Meksiko bili su Carlos Vela (26-11m) i Javier Hernandez (66), dok je na konačnih 2-1 smanjio Heung-min Son (90+3).Meksikanci su zasluženo došli do pobjede nad Južnokorejcima, koji su se u ovoj utakmici istakli samo grubostima. 

Meksiko je na vrhu skupine s maksimalnih šest bodova, no još uvijek nije osigurao nastup u osmini finala, dok je Južna Koreja bez bodova, ali i dalje ima teoretske izglede za prolazak skupine. Trenutačno je druga Švedska s tri boda, dok je svjetski prvak njemačka treća bez bodova prije večerašnjeg ogleda tih dviju reprezentacija u Sočiju.

Prvu veću priliku na utakmici imao je napadač Tottenhama Son koji je u 22. minuti čak triput pokušavao ugroziti meksička vrata, dvaput mu je šut iz blizine blokiran, a treći put je poslao loptu pored vratnice. U 25. minuti lopta pogađa u ruku južnokorejskog braniča Janga, a sudac dosuđuje kazneni udarac za Meksiko. S "bijele točke" Carlos Vela je precizan, zabio je po sredini gola i Meksiko je poveo. Dokraja poluvremena su opasne udarce uputili Lozano i Layun, dok su Korejci imali terensku nadmoć, no bez mirnoće i preciznosti u završnici. 

Vratar Južne Koreje Cho bravurozno je obranio udarac Guardada u 58. minuti, a Meksikanci su u 66. minuti konačno zabili i drugi gol.  Brzi protunapad poveo je Lozano, dodao do Hernandeza, a ovaj vara južnokorejskog braniča i pored vratara postiže gol. Korejanci su smanjili u trećoj minuti sudačke nadoknade kada je njihov najbolji igrač Son odapeo s 20 metara i pogodio sami gornji desni kut nemoćnog vratara Ochoe. 

JUŽNA KOREJA - MEKSIKO 1-2

Pred 46.000 gledatelja na Rostov Areni sudio je Srbin Milorad Mažić.

Strijelci: 0-1 Vela (25-11m),  0-2 Hernandez (66), 1-2 Son (90+3)

JUŽNA KOREJA: Cho Hyun-woo - Lee Yong, Kim Young-gwon, Jang Hyun-soo, Kim Min-woo (Chun song, 84)- Ki Sung-yueng, Ju Se-jong (Seung Woo Lee, 64), Lee Jae-sung - Hwang Hee-chan, Son Heung-min, Moon Seon-min (Jung Woo Jung, 77)

MEKSIKO: Ochoa - Salcedo, Alvarez, Moreno, Gallardo - Layun, Herrera, Guardado (Marquez, 68), Lozano (Corona, 71)- Vela (G. Dos Santos, 77), Hernandez


Reci što misliš!

  Vezane vijesti