Sport

Biciklizam

Pet medalja za Biciklistički klub Zadar s državnog prvenstva u pojedinačnom kronometru

Pet medalja za Biciklistički klub Zadar s državnog prvenstva u pojedinačnom kronometru
BK Zadar

Iz Mirkovaca, mjesta na ulazu u Vinkovce nam dolaze izvrsne vijesti, na današnjem Nacionalnom prvenstvu u pojedinačnom kronometru, Biciklistički klub Zadar osvojio je pet državnih medalja

Zlatna državna prvakinja u vožnji na štopericu je postala naša 'varaždinska zadranka' Karla Kožić u kategoriji ženskih juniorki.

Luka Škara je u kategoriji početnika do 13 godina postao prvak ispred svog srebrnog klupskog kolege Roka Šintića koji je stazu od 9,2 km odvezao u vremenu 16 min i 46 sekundi, 47 sekundi iza prvoplasiranog Luke.

Medalja zlatnog sjaja zadarskom junioru Toniju Srbiću je pobjegla za samo 5 sekundi i 90 stotinki tako osvojivši državno srebro.

I na kraju s brončanom medaljom u jakoj konkurenciji kadeta može se pohvaliti i Oliver Gojković.

Posebne pohvale idu drugom zadarskom kadetu Duji Peričiću koji nakon samo 4 mjeseca treniranja i aktivnog bavljenja biciklizmom osvaja četvrto mjesto te zaostaje za brončanim rezultatom svojeg klupskog kolege samo 35 sekundi. Ovim rezultatom Duje se nameće izborniku kao ozbiljni kandidat za državni kockasti dres u kadetskoj reprezentaciji.

Spomenimo još i Zadranku Maju Perinović, bivšu članicu Zadra koja od ove godine nastupa za profesionalnu talijansku ekipu TOP GIRLS FASSA BORTOLO, koja je osvojila prvo mjesto i zlatnu medalju u kategoriji seniorki do 23 godine.


Reci što misliš!