Sport

Nogomet, SP 2018. Rusija

SP Rusija: Španjolska i Portugal remijima do osmine finala

SP Rusija: Španjolska i Portugal remijima do osmine finala
AP

Nogometne reprezentacije Španjolske i Portugala plasirale su se u osminu finala Svjetskog prvenstva u Rusiji iz skupine B, Španjolska je osvojila prvo mjesto u skupini zahvaljujući 2-2 (1-1) remiju protiv Maroka u Kalinjingradu, dok je Portugal završio kao drugi odigravši 1-1 (1-0) protiv Irana u Saransku.

Španjolska i Portugal natjecanje u skupini okončali su sa po pet bodova, jednim više od trećeg Irana, dok je Maroko završio na posljednjem mjestu s jednim bodom.

Vrlo dramatično je bilo u završnicama obje utakmice, Španjolska je do izjednačenja protiv Maroka stigla pregledom video-snimke nakon gola Iaga Aspasa u prvoj minuti sudačke nadoknade, dok je Iran protiv Portugala izjednačio u trećoj minuti nadoknade iz kaznenog udarca zbog igranja rukom što je također dosuđeno pregledom snimke.

U susretu Španjolske i Maeoka dva puta je vodio Maroko golovima Boutaiba (14) i El-Nesyrija (81), a za Španjolsku su izjednačavali Isco (19) i Aspas (90+1). 

Portugal je protiv Irana poveo prekrasnim udarcem Quaresme (45), a poravnao je Karim (90+3-11m).

Španjolska će tako u osmini finala igrati 1. srpnja u Moskvi protiv domaćina Rusije, koja je zauzela drugo mjesto u skupini A, dok će Portugal 30. lipnja igrati u Sočiju protiv pobjednika skupine A Urugvaja.


Reci što misliš!