Sport

Nogomet, SP 2018. Rusija

Rakitić: Ako treba pjevat ćemo još sto puta, sve za uspjeh reprezentacije

Rakitić: Ako treba pjevat ćemo još sto puta, sve za uspjeh reprezentacije
Igor Kralj/PIXSELL

Hrvatski reprezentativac Ivan Rakitić bio je sjajno raspoložen na posljednjoj novinarskoj konferenciji u Sočiju uoči subotnjeg četvrtfinalnog ogleda protiv Rusije.

Veznjaka 'Vatrenih' i Bracelone posebno je razveselilo pitanje ruske novinarke koju je zanimalo hoće li u slučaju pobjede 'kockastih' doista u Moskvu pozvati - pjevača Mladena Grdovića.

"Ha ha, svaka čast na pitanju. Kod nas se dosta pjeva poslije utakmica," kazao je Rakitić dodavši: "Samo želimo pokazati da imamo sjajnu atmosferu. Mi bi voljeli pozvati cijelu Hrvatsku, sve naše pjevače da dođu u Moskvu i budu nam podrška. Imamo čudesnu atmosferu, mlađi igrači i mi nešto iskusniji se dobro razumijemo, a to je velika snaga jedne momčadi. Ako treba zapjevati još sto puta, zapjevat ćemo. Sve za uspjeh naše reprezentacije," poručio je Rakitić.

Hrvatski veznjak je u dresu Barcelone, Seville i Basela osvojio ukupno 13 trofeja, a sada napokon ima priliku ostvariti veliki rezultat i u reprezentaciji.

"Sve te velike utakmice se ne mogu usporediti s reprezentacijom. Velika je čast što imamo mogućnost boriti se za sveti dres. Želimo svima pokazati koliko smo dobri i moćni. Za sada sam miran, ali poruke stižu sa svih strana i atmosfera se polako diže. Jedva čekamo da utakmica krene."

Strane novinare je zanimalo što je kazao suigračima prije izvođenja kaznenih udaraca protiv Danske. Rakitić je tada poručio igračima da ih je 'Luka toliko puta spasio i da je sada red na njima."

"Teško je opisati te emocije. Naš kapetan je zaslužio da ga pratimo, da smo uz njega. Bio je to jedan trenutak za njega. Dugo smo u reprezentaciji, gotovo deset godina, a on to radi s ponosom, snagom i samopouzdanjem u svakoj utakmici. Sve što on nama daje, došao je trenutak da mi nešto napravimo za njega."

Rakitić je otkrio kako dobro poznaje rusku reprezentaciju poručivši kako je 'Zbornaja' ozbiljna momčad.

"Znamo sve o njima. Znamo kako napadaju, kako se brane. Imaju ozbiljnu reprezentaciju. Zaslužili su biti u četvrtfinalu, a na nama je da se nametnemo. Želimo odigrati svoju najbolju utakmicu i proći dalje."

Hrvatska će ponovo na jednom svjetskom prvenstvu igrati protiv domaćina turnira. U dosadašnja dva puta upisala je poraze, protiv Francuske (1998) i Brazila (2014).

"Najvažnije da smo stigli do četvrtfinala, a sada moramo razmišljati o sebi, ne toliko o suparniku. Znamo taj osjećaj kako je igrati protiv domaćina, igrali smo protiv Brazila prije četiri godine kod njih."

Hrvatska bi ulaskom u polufinale ponovila uspjeh iz 1998. kada se također probila među četiti najbolje ekipe na svijetu, a potom i osvojila broncu. Rakitić je kazao kako je tih blistavih dana bio u Švicarskoj.

"Bio sam doma, nisam mogao ići u Francusku. Svi smo bili ludi od sreće, navijali smo i radovali se. U Mohlinu smo pokazali našim Švicarcima koliko smo moćna zemlja. Ti igrači su naši heroji, mi samo želimo nastaviti njihovim putem, a vjerujemo da možemo i korak dalje," kazao je na kraju.


Reci što misliš!