Sport

Mali nogomet

CUP Nina 2018: Polufinale u nedjelju, završni dan u ponedjeljak

CUP Nina 2018: Polufinale u nedjelju, završni dan u ponedjeljak
Mate Komina

Ekipe Tina i Generacije 90 pridružili su se Kontrol birou i domaćoj Aenoni u polufinalu ninskog turnira. Te četiri ekipe će u nedjelju kroz polufinale i u ponedjeljak kad je na programu završni dan krenuti u borbu za podjelu bogatog financijskog kolača na ninskoj Dvorni.

Dvije preostale četvrtfinalne utakmice ponudile su dva različita lica. U prvoj je Tin protiv Ruplja pokazao toliku dominaciju i uvjerljivu pobjedu, dok je drugi susret Generacije i Stanova ponudio neizvjesnost koja je okončana izvođenjem šesteraca.

Tin - Rupalj   10:2 

TIN: Ćurćija, Škibola 2, L. Kresović 1, T. Katalinić 2, Baščevan 2, Vulić 1, Deni Kolega 2, Lučić. Voditelj: Tiho Knežević.

RUPALJ:  Stura, Pavić, Vicković, Štrkalj, Demo 1, Jukić, D. Buljat 1, I. Buljat. Voditelj: Jurica Puzar

Zadarski Tin opet ima moćnu momčad koja je na tragu one trofejne generacije od prije desetak godina. Oni su branitelji naslova u Ninu, i na tom su putu bili toliko jaki i kvalitetni, da bi u četvrtfinalu nastradala i puno bolja ekipa od Ruplja. Samo u dvije posljednje utakmice, protiv Smiljevca u skupini i sada u četvrtfinalu, igrači Tina postigli su 21 pogodak.

Generacija 90 - Stanovi   5:3 na šesterce  (3:3) 

GENERACIJA: K. Jurjević, St. Čulina, Vukorepa 1, Pedić, Vujević 3, Alvir, Jurlina, Prenđa, Jakušić 1. Voditelji: Tomislav klapan i Josip Jurjević.

STANOVI: Baričić, Šarlija 1, M. Jović, St. Sušić, Ćuk 1, J. Jović 1, Sentić, Zrilić. Voditelj: Tomislav Zelić.

Stanovi su ostali bez polufinala, jer su šesterce promašili Ivan Šarlija i Mateo Jović, čiji je udarac obranio Karlo Jurjević, s tim da su ispustili prednost  2:0, i u drugom poluvremenu zapucali brojne prigode. Generacija se vraćala i povela (Ante Vukorepa i Stipe Vujević) u finišu, vrlo uzbudljivog i nezvjesnog susreta. Isto kao i Hitna - njihovi konkurenti iz skupine - ekipa Stanova od ninskog se turnira oprostila a da nije poražena u regularnom djelu utakmice. 

Prošlogodišnji finalisti - Tin i Kontrol biro, našli su se na suprotnoj strani ždrijeba CUP Nina 2018, tako da se opet mogu sastati jedino u finalnoj utakmici u borbi za 15 tisuća kuna. Polufinale je u nedjelju u 21. 30 sati i 22. 30 a sastaju se Generacija 90 - Kontrol biro te domaća Aenona i Tin. 


Reci što misliš!