Sport

Nogomet, SP 2018. Rusija

Danijel Subašić: Majicu s Hrvojem nosim odavno i nosit ću je, to mi nitko ne brani

Danijel Subašić: Majicu s Hrvojem nosim odavno i nosit ću je, to mi nitko ne brani
XINHUA/PIXSELL

Nakon što je Hrvatska u četvrtfinalu SP-a izbacila domaćinu Rusiju mnogi navijači opet su uvjereni kako je upravo Danijel Subašić jedan od najzaslužnijih za povijesni plasman u polufinale.

Tim više što su se nakon produžetaka opet raspucavali jedanaesterci, a opet je naš „ministar obrane“ odigrao ključnu ulogu obranivši prvi ruski udarac.

Po završetku utakmice dao je intervju za 24sata, gdje je kazao kako je prije raspucavanja penala protiv Rusije opet otrčao kratko do svlačionice, baš kao i protiv Danske, no nije htio otkriti tajne svog rituala.

„Rekao sam vam da još neću otkriti zašto sam išao u svlačionicu, ali sad sam otišao iz 'špurijusa'. Kad je prvi put ispalo dobro, nisam želio ništa mijenjati”, kazao je Subašić. 

I odmah u startu poželio je razjasniti dilemu oko majice pokojnog prijatelja Hrvoja Ćustića i hoće li je ubuduće nositi.

"Nosim je odavno i nosit ću je, to mi nitko ne brani. FIFA  je zabranila da se privatne poruke pokazuju ispod dresa i to ću poštovati", tvrdi Suba.

No nakon Rusije se činilo da će hrvatski vratar ipak skinuti dres.

"Ma kakvi, to je bila šala za našu Ivu Olivari. Rekao sam joj: 'Evo, vidiš da mogu skinuti dres unatoč zabrani'. A ona je, brižna kakva je, odmah skočila prema meni. Ponavljam, bila je to šala..."

"Špurijus" je razbila i supruga Antonija, koja je nakon ispadanja od Portugala u Francuskoj rekla da neće dolaziti u Rusiju da se ne ponovi debakl.

"Sad smo i to riješili i možemo otići do kraja, nema više prepreka, ha, ha, ha...", otkrio je za 24sata Danijel Subašić dodavši kako je i razmišljao o oproštaju od reprezentacije.

"Da smo ispali u grupi, sigurno bih se oprostio. Dolaze mlađi, koji moraju dobiti priliku. Kale je puno puta pokazao da je spreman stati na gol", zaključio je.


Reci što misliš!