Sport

nogomet, sp 2018

Vrsaljko, Subašić i Lovren propustili trening

Vrsaljko, Subašić i Lovren propustili trening
Igor Kralj/PIXSELL

Šime Vrsaljko, Danijel Subašić i Dejan Lovren propustili su trening hrvatske reprezentacije dva dana prije moskovskog ogleda protiv Engleske u polufinalu svjetskog prvenstva u Rusiji

Vrsaljko ima problema s koljenom, Subašića muči istegnuće mišića, dok je Lovren dobio poštedu iz predostrožnosti.

Nažalost, za Vrsaljka je upitno hoće li se oporaviti do srijede, Subašić ima više izgleda za nastup, dok će Lovren sigurno predvoditi hrvatsku obranu u ogledu protiv 'Gordog Albiona'.

Španjolska Marca je u ponedjeljak objavila kako je branič Atletico Madrida izgubljen za polufinale. Međutim, u hrvatskom taboru za sada šute nadajući se da će Vrsaljka 'pokrpati' do utakmice, ali i zbog toga da Englezi do posljednjeg trenutka ne bi saznali u kakvoj će postavi nastupiti.

Ukoliko Šime ipak neće biti spreman, na njegovoj poziciji bi mogao zaigrati Domagoj Vida, a kao stoper Vedran Ćorluka. Vida je na tom mjestu odigrao nedavno u pripremnoj utakmici protiv Brazila u Liverpoolu početkom lipnja..

Na mjestu desnog braniča bi mogao nastupiti i Tin Jedvaj, no teško je vjerovati da će ga Dalić gurnuti u sastav u tako važnoj utakmici gdje našu momčad očekuju možda i najveća iskušenja na dosadašnjem dijelu SP-a.

Vrsaljko je ozlijedio koljeno u 88. minuti utakmice protiv Rusije nakon čega je zamijenjen. 

Protiv 'Zbornaje' je problema imao i Subašić koji se požalio na probleme sa zadnjom ložom. Hrvatskoj jedinici se morala ukazivati pomoć i u jednom trenutku se činilo kako će i 'Suba' napustiti teren. Međutim, vratar Monaca je stisnuo zube i sjajno odradio dvoboj do kraja. Prema vijestima koje dolaze ih hrvatskog tabora, Subašić bi u srijedu trebao nastupiti.

Hrvatsku do utakmice očekuje još jedan trening i to u utorak na stadionu Lužnjiki. Utakmica je na rasporedu u srijedu u 20.00 sati po hrvatskom vremenu.


Reci što misliš!