Sport

Mali nogomet

CUP Nina 2018: Tin obranio naslov nakon izvođenja šesteraca

CUP Nina 2018: Tin obranio naslov nakon izvođenja šesteraca
Mate Komina

U reprizi prošlogodišnjeg finala Tin je opet bio bolji od ekipe Kontrol biro, ali ovaj put tek nakon boljeg izvođenja šesteraca (6:4, 3:3).

Kao na dodjeli Oscara, MNK Tin je na umjetnoj travi SC Dvorina pokupio i sve glavne nagrade. Onu od 15 tisuća kuna za pobjedničku momčad, te dvije pojedinačne - Dina Škibole kao najboljeg igrača i onu za najboljeg vratara Tonija Ćurćije.  

Nagrade su primili od Emila Ćurka, ninskog gradonačelnika i Filipa Morovića ispred Nin turizma, domaćina i organizatora turnira. Sudjelovalo je 16 sastava, podijeljenih u četiri skupine, a ukupno su odigrane 32 utakmice.

Finale:   

Tin  - Kontrol biro 6:4 na šesterce (3:3)

TIN: Ćurćija, Škibola, Vulić, T. Katalinić 1, Deni Kolega 1, Lučić, Fantov, Baščevan 1, St. Čačić, Mateo Colić, L. Kresović, Škuca Colić. Voditelji: Tiho Knežević i Edo Kvartuč

KONTROL BIRO: Sušić, Baraba, Zanki, Filip Anić 1, Jo. Bašić, Josip Anić 1, Genda, Frane Ikić 1. Voditelj: Dino Kevrić. 

Tiho Knežević i Edo Kvartuč imali su širinu klupe, ali su koristili samo Škibolu, Krespa mlađeg, Tonija Katalinića te Denija Kolegu, Fantova i Baščevana. Za razliku od Dina Kevrića, koji u finalu nije mogao računati na odličnog Kristijana Jurića (pripreme NK Zadar) i ozljeđenog Ivana Bakića.

Zamijenio ih je Frane Ikić iz HNL-a i "biro" je poveo sa 2:0. Međutim, Tin - kao "Njemačka iz rečenice Garya Linekera" - se vratio i preokrenuo na 3:2. Filip Anić je za Kontrol biro poravnao na 3:3, i promašio - pokazalo se - odlučujući šesterac (za Tin zabili Katalinić i Kolega). Niti šest tisuća kuna za drugo mjesto nije moglo utješiti Kontrol biro, koji je ninski turnir završio sa pet pobjeda i jednim neodlučenim ishodom. 

Treće mjesto i nagrada za najboljeg strijelca njihovom Mateu Rončeviću (13 golova) učinak je MNK Aenona, domaćina i organizatora turnira. U vrlo nervoznom i napetom susretu za 3. mjesto Aenona je slavila protiv Generacije sa 5:4, koja je sa igračem-golmanom skoro nadoknadila minus od 5:1. 

AENONA: Ban, Čvrljević 1, Viduka, Žuža, Jurlina, Šarić 1, Šimurina, Ninčević, Rončević 3, Kapović. Voditelj: Frane Lipotica. 

GENERACIJA 90: Paleka, St. Čulina, Vukorepa 1, Pedić, St. Vujević 2, Alvir, M. Jurlina, Prenđa, Jakušić, Jordan. Voditelji: Ivan Grabovac i Tomislav Klapan. 

Toni Ćurćija,  je prije osam godina braneći veliki nogomet postao  hit na You tubu. Nije to bilo zbog nekih obrana, već zbog smiješnog priloga o trbušnjacima koje je izvodio pod nadzorom i uz komentare trenera Ante Serdarevića.

Sada je Ćuki zahvaljujući jednoj neobičnoj ali kapitalnoj obrani šesterca na CUPU Nina - opet zvijezda društvenih mreža. Naime, u raspucavanju šesteraca protiv Aenone, Ivan Šimurina je pogodio u gredu. Ćurćija je misleći kako lopta ide visoko preko gola i uvjeren u promašaj, napustio svoja vrata.

Međutim, lopta se čudnom putanjom vratila i pala ispred praznih vratiju, te je  neobičnom rotacijom krenula prema gol-crti. Na apel svojih suigrača, Toni Ćurćija je refleksnom paradom spriječio siguran pogodak, te svojoj ekipi osigurao prolaz u finale i sebi nove "klikove i lajkove" na internetu.

Ninjani su okupljeni u dvije ekipe Stari i Mladi, minutom šutnje odali počast svom prijatelju, suigraču i sumještaninu nedavno preminulom Alenu Mediću, bivšem članu MNK Aenona i Boćarskog kluba Grgur Ninski. 

STARI: Marin Pijaca, Damir Stulić Seljin, Boris Sipina. Šime Štulić Čaruga, Davor Ljubičić Njonji, Janez Kršlović Jano, Petar Ćurko Piter, Pere Glavan, Šime Glavan, Marin Kapović, Bimbo Bačić.

MLADI: Ante, Filip i Frane Lipotica svi Batanovi, Šime Relja Jora, Ščepo Magaš, Brane Kapović, Ante Ljubičić Kapo, Andrija Skočić. 


Reci što misliš!