Sport

Nogomet, SP Rusija 2018.

Luka Modrić ošto odgovorio engleskim novinarima i komentatorima

Luka Modrić ošto odgovorio engleskim novinarima i komentatorima
AP Images

Luka Modrić zvijezda je postao u Tottenhamu pa je kapetan Hrvatske nakon pobjede nad Engleskom (2-1) u polufinalu SP-a bio prva meta engleskih novinara. Koji su i imali što čuti od njega.

U izjavi za ITV optužio je engleske novinare i komentatore za nepoštovanje hrvatskih igrača i otkrio im kako su njemu i suigračima te neosnovane kritike bile najbolja motivacija.

"Engleski novinari, televizijski komentatori, govorili su svašta o nama. Podcijenili su nas i to im je bila golema pogreška. Čitali smo i slušali sve što su govorili i pisali i samo smo komentirali: Ok, večeras ćemo vidjeti tko će biti umoran. Morali bi biti daleko ponizniji i više poštovati protivnike."

Još jednom je objasnio Englezima koji su inzistirali na umoru Hrvatske: "Pokazali smo im da nismo umorni, dominirali smo utakmicom mentalno i fizički."

O utakmiici Luka je rekao:

"Odigrali smo fenomenalno nakon primljenog gola. Nadigrali smo ih, iako su nešto govorili da smo mi umorni i da su oni fizički spremniji, no to nisu pokazali na terenu. Šteta da smo opet morali igrati produžetke, ali fala Bogu da nije otišlo do penala. Pokazali smo karakter. Triput smo se vraćali iz rezultatskog minusa i vjerovali smo i ovaj put da ćemo se vratiti", rekao je Luka Modrić.

"Ne želimo stati na ovome, jer smo mi ovdje došli po nešto više. Nismo davali nikakve najave, bili smo skromni i išli korak po korak. Ali u nama je vjera bila ogromna. Od kad sam u reprezentaciji nisam osjetio ovakvu vjeru u suigračima", dodao je Modrić.


Reci što misliš!