Sport

plivanje

Mihovil Ninčević otputovao na INAS Ljetne europske igre

Mihovil Ninčević otputovao na INAS Ljetne europske igre

Od 14. do 22. srpnja u Parizu će se održati INAS Ljetne europske igre, najveći europski sportski događaj za elitne sportaše s intelektualnim teškoćama

Prateći primjer Global Games (najvećeg svjetskog sportskog događaja za sportaše s intelektualnim teškoćama), koji je prvi put održan 2004. godine, Europski kontinent će po prvi put organizirati INAS Europsko prvenstvo 2018. godine. 

To će biti glavni sportski događaj godine sa svim ljetnim sportskim disciplinama. Atletika, košarka, stolni tenis, biciklizam, plivanje, tenis, veslanje, hokej na pijesku i boćanje bit će predstavljeni na prvom ljetnom prvenstvu INAS. 

Na ovom natjecanju Hrvatska će nastupiti s atletičarima i plivačima, a boje naše države i Plivačkog kluba Jadera branit će Mihovil Ninčević (97). U plivačkom dijelu natjecanja Mihovil će nastupiti u disciplinama 50 m slobodno, 100 m slobodno i 50 m leptir. 

Trener Renato Škulić nema nekih posebnih rezultatskih očekivanja, nada se da će Mihovil dati sve od sebe i otplivati najbolje što bude mogao s obzirom na put i uzbuđenje, a ono što je najbitnije da će pritom uživati i dobro se zabaviti.


Reci što misliš!