Sport

Nogomet, SP Rusija 2018.

Schmeichel: Sudac je uništio utakmicu s nepostojećim penalom

Schmeichel: Sudac je uništio utakmicu s nepostojećim penalom
REUTERS/Michael Dalder

Nema dvojbe da je Hrvatska bila bolja u prvom poluvremenu. Francuska je bila nervozna i nije igrala dobro. I onda taj sudac..." započeo je Peter Schmeichel analizu finala SP-a (Francuska - Hrvatska 4:2) na ruskoj nacionalnoj televiziji RT, čiji je komentator bio tijekom prvenstva.

"Pitana je vodio utakmicu Hrvatske i Danske u osmini finala i tada sam bio nezadovoljan njegovim suđenjem, navlačio je za jednu momčad." S obzirom na to da je Schmeichel dakako Danac, nije teško pogoditi za koja je po njegovom mišljenju na toj utakmici navlačio argentinski sudac, prenosi Index.

Ali, jedan od najvećih golmana u povijesti uvjeren je da je Pitana sada teško oštetio Hrvatsku: "Koristio je VAR pri odluci da dosudi penal u situaciji kada mislim da ga nikako nije bilo. Odlukom da pokaže na jedanaesterac za Francusku potpuno je uništio utakmicu."

Legenda objašnjava što pokazuje da ni sam sudac nije vjerovao u ono što je odlučio: "Toliko puta je gledao snimku, što pokazuje da nije bio siguran kako je riječ o penalu i izgleda mi kao da se pita kojeg vraga ja radim ovdje?".

Uvjeren je: "To je trenutak koji je prelomio utakmicu. Od tog gola Francuska je krenula prema trećem i četvrtom, jer je na poluvrijeme otišla s prednošću 2:1. Hrvatska se vratila nakon što je gubila 0:1, ali za novi povratak nije imala snage, jer ne zaboravimo kako je došla do finala. Bila je previše iscrpljena za tako nešto."


Reci što misliš!