Sport

Nogomet, SP Rusija 2018.

Mourinho: Čudesnu Hrvatsku uništilo je pogrešno tumačenje VAR tehnologije

Mourinho: Čudesnu Hrvatsku uništilo je pogrešno tumačenje VAR tehnologije
Igor Kralj/ PIXSELL

Jose Mourinho nezadovoljan je zbog načina na koji je Francuskoj u 38. minuti finala SP-a protiv Hrvatske dosuđen penal za 2:1. To smatra ključnim trenutkom, koji je prelomio meč na stranu Francuske, za njenu pobjedu 4:2.

Sudac Pitana u navedenoj situaciji je zatražio pregledavanje video snimke, nakon što su francuski nogometaši prosvjedovali, tvrdeći da je Perišić pred golom Hrvatske ubačaj iz kornera s Matuidijeve glave skinuo rukom.

Usporena snimka pokazala je da to doista jest napravio, pa je sudac pokazao na penal iz kojeg je Griezmann postigao gol, prenosi Index.

"Četiri milijuna Hrvata i 23 njihova igrača bit će vrlo, vrlo razočarani. Jer na poluvremenu bolja momčad je gubila 1:2 i to zbog pogreške u primjeni VAR-a, odnosno pogrešnog tumačenja njegova koncepta", tvrdi Mourinho i objašnjava: 

"Ne kažem da je ili nije bio penal. O tome svatko može imati svoje mišljenje. Stvar je u tome da je koncept VAR-a da ispravlja važne sudačke greške, a u ovoj situaciji to nije bio slučaj i to je jako, jako razočaravajuće."


Reci što misliš!