Sport

Nogomet, SP Rusija 2018.

Svjetski mediji: Hrvatska nezasluženo poražena, ali je osvojila naša srca

Svjetski mediji: Hrvatska nezasluženo poražena, ali je osvojila naša srca
Pixsell

Hrvatska je viceprvak svijeta. Izabranici Zlatka Dalića pali su u finalu Svjetskog prvenstva u Rusiji protiv Francuske rezultatom 2-4.

Većina svjetskih medija smatra da je Hrvatska bila bolja momčad, ali da je Francuska slavila jer je na poluvrijeme sretno otišla s golom prednosti.

"Francuzi znaju kako pobjeđivati. Ovaj put su imali sreće. Hrvatska je bila bolja momčad i trebala je pobijediti. Mnogi to misle", poručio je BBC-jev stručni komentator Chris Waddle.

BBC piše i da će se igra Francuske brzo zaboraviti, ali će njena pobjeda ostati upisana u povijest. Alan Shearer, legendarni engleski nogometaš, komentirao je za BBC kako je Hrvatska odigrala veliku utakmicu i da je izgubila iz slobodnjaka i penala koji to nisu ni bili.

"Prvi gol su postigli Hrvati sami sebi, a drugi je postignut uz pomoć argentinskog suca i nakon upotrebe VAR-a", piše The New York Times. 

Penal kao trenutak odluke vidi i madridska Marca.

"Lopta je pogodila Perišića u ruku. Pola milijarde ljudi to vidi kao penal, pola milijarde smatra da nije bio penal. To je uništilo Hrvatsku."

I britanski The Sun tvrdi da je sudac pogriješio što je Francuzima dosudio penal iz kojeg su poveli 2:1. "Perišić je bio preblizu Matuidija da bi bio kažnjen za igranje rukom", poruka je Britanaca.

"Kontroverzno finale koje će ostaviti gorak okus", naslov je Timesa koji piše da je Nestor Pitana Francuzima olakšao put do titule.

Kad su hrvatski reprezentativci krenuli na podij primiti srebrne medalje, moskovsko se nebo otvorilo...

"Čak je i nebo zaplakalo. Hrvati, vi ste svjetski prvaci naših srca", piše austrijski portal oe24.

Hrvatska je viceprvak svijeta!


Reci što misliš!