Sport

NBA zvijezda u našem gradu!

Dario Šarić trenirao sa zadarskim klincima: Ovdje ima materijala za nove Šariće, Bogdanoviće i Hezonje

Dario Šarić trenirao sa zadarskim klincima: Ovdje ima materijala za nove Šariće, Bogdanoviće i Hezonje
Mate Krezić

Pomalo u sjeni nogometne euforije koja je zavladala našim gradom, u Zadru je boravio i sjajni košarkaški reprezentativac i član NBA momčadi Philadelphia 76ers, Dario Šarić. Međutim, oni najveći košarkaški zanesenjaci rado su propustili doček "vatrenoj" četvorci na Stanovima te su u Krešinom domu "upijali" svaku Šarićevu riječ i pokret

Dario je sa zadarskim klincima održao jednodnevnu košarkašku "kliniku" u kojoj je svoje znanje prenosio mladim košarkašicama i košarkašima.

"Bilo je prelijepo jer sjajno je nekome biti primjer i uzor. Želio sam se predstaviti u što boljem svjetlu i na terenu i izvan njega. S djecom sam se zaista lijepo zabavio i opustio od onih svakodnevnih pritisaka koje profesionalna košarka sa sobom inače nosi."

Jesi li ovdje možda primijetio nove Šariće, Bogdanoviće, Hezonje?

"Apsolutno da! Ako momci nastave raditi u ovom ritmu i s ovim odličnim trenerima, nema straha. Vidim da se radi o dobrim i kvalitetnim ljudima i košarkaškim stručnjacima."

Danas si pokazao da si ovim klincima pravi košarkaški uzor. Je li i u Philadelphiji slično, zaustavljaju li te na ulici za autograme i fotografije?

"U Philadelphiji mi je po tom pitanju i teže nego u Hrvatskoj jer to je ogroman grad zaluđen sa svakim sportom. Imali su i oni nedavno svoje slavlje povodom Superbowla, ali mislim da je ovih dana kod nas ipak bilo luđe. Ipak, oni tamo obožavaju sport i prati nas se na svakom koraku."


Reci što misliš!

  Vezane vijesti