Sport

Nedjeljom u 2

Božo Sušec: Vatreni nisu željeli članove IO HNS-a u zrakoplovu

Božo Sušec: Vatreni nisu željeli članove IO HNS-a u zrakoplovu

Božo Sušec, dugogodišnji sportski novinar HRT-a, danas djelatnik jedne private televizije, gostujući u Nedjeljom u 2 na HRT-u, kazao je kako su se, prema njegovim informacijama, Vatreni bili voljni odreći dijela premija iz Rusije ako bi se taj novac iskoristio za gradnju nogometnih akademija po hrvatskim regijama i ukoliko bi u tome sudjelovao HNS.

Uz to dodao je da će HNS na jesen sigurno doživjeti promjene i da su reprezentativci članovima Izvršnog odbora HNS-a (IO HNS) zabranili ulazak u avion iz Rusije. Upitan može li se sportski uspjeh kapitalizirati naveo je da je slavlja i zanos traju kratko i da je to najbolje vidljivo na primjeru rukometa i zlata koja su osvojili, a rukometni dom nisu dobili.

'Nacionalni stadion je dobra ideja, ali on neće riješiti probleme u nogometu. Hrvatska mora imati stadion primjeren veličini i uspjesima sporta. Naravno uvijek će se postaviti pitanje može li se graditi nešto važnije', kazao je Sušec i dodao da njegove informacije govore da su se reprezentativci bili voljni odreći dijela svojih nagrada iz Rusije u korist gradnje manjih akademija po regijama ako bi u tome participirao HNS.

Na pitanje je li Zdravko Mamić zapostavljen u slavlju kazao je da Mamić sada strašno trpi jer je s druge strane granice. 'Mamić je napravio Dinamo koji je vječiti prvak Hrvatske. On je sam sebi neprijatelj, on je hodajući konflikt. Kažnjen je samim tim što sa sobom živi 24 sata. On trpi sad kaznu jer je s druge strane granice', naveo je Sušec.

Smatra da će se Dinamo morati preustrojiti bez njega, ali je najavio i promjene u HNS-u. 'HNS malo drugačije funkcionira od dinama jer živi od reprezentacije. U savezu se moraju dogoditi promjene. Igrači u avion nisu pustili članove izvršnog odbora. Na jesen ćemo imati malo drugačije ustrojen savez', mišljenja je Sušec.

Komentirao je činjenicu da HRT više neće imati prijenose europskih i svjetskih prvenstava jer im je to preskupo. 'Ta borba će trajati i dalje. Moje informacije govore nikad ne reci nikad i u tijeku su pregovori da se nešto ipak vrati na HRT. Javne televizije u svijetu gube bitku s privatnim televizijama i to je nešto što traje', kazao je Sušec.

Istaknuo je da ga kao novinara najviše razveselilo zlato rukometaša iz Atlante 1996. godine, ali da su mu zapravo najdraži projekti koje je televizija radila. Od Mediteranskih igara u Splitu 1979. godine preko Univerzijade u Zagrebu 1987. pa do Europskog prvenstva u atletici u Splitu 1990. godine, prenosi tportal.


Reci što misliš!