Sport

Dsr-a "Evala"

Košarkaški turnir na Mornarici: Želja je vratiti basket u zadarska dvorišta

Košarkaški turnir na Mornarici: Želja je vratiti basket u zadarska dvorišta
Mladen Malik

Turnir će započeti u ponedjeljak 6. kolovoza i trajati će sve do subote 11. kolovoza.

"Turnir kao takav, zadnjih nekoliko godina slovi kao ,,NAJBOLJI TURNIR U GRADU”, a jedan od razloga je lokacija svima poznatog igrališta ,,MORNARICA’’koje se nalazi u centru grada".

"Osvojiti Streetball Mornarica s godinama je postalo pitanje prestiža". 

"Prije pet godina, osnivači DSR ,,Evala”, tada maloljetni, ali dovoljno nadahnuti da naprave nešto jedinstveno, odlučili su se napraviti turnir u basketu bez ikakvih ambicija za zaradom, iz čiste ljubavi. Htjeli su na Mornarici oživjeti tradicionalna pravila po kojima se basket igrao u zadarskim dvorištima i kvartovima, sve s ciljem da se obnovi igralište na Mornarici", ističu organizatori. 

Turnir je sudionicima poseban upravo zbog tradicionalnih pravila po kojima se basket desetljećima igra na zadarskim igralištima. 

Prošlogodišnji turnir je brojio čak 24 ekipe što je najveći broj zabilježenih ekipa u Zadru na ovakvim natjecanjima. 

Sportski dio natjecanja već godinama dobro funkcionira, a prošlogodišnji je turnir, u suradnji sa TZ Grada Zadra, zaključen konertom. 

Streetball Mornarica koji se organizira ove godine biti će bogatiji za još jednu kategoriju.

Uz dosadašnje natjecanje u tricama, u popodnevnim satima održavat će se i U13 turnir za djecu (odnosi se na dječake rođene 2005. godine i one mlađe) uz poruku: "Želimo najmanje vratiti na zadarska igrališta te na taj način im vratiti svijest i pojam Zadra kao ,,Grada košarke’’, poručuju s Mornarice. 


Reci što misliš!