Sport

Nogomet

FIFA danas objavljuje 10 kandidata za nagradu "The Best": Luka Modrić među favoritima

FIFA danas objavljuje 10 kandidata za nagradu
AP Images

Luka Modrić najbolji je igrač Svjetskog prvenstva i dobitnik Zlatne lopte, osvojio je Ligu prvaka s Real Madridom, vodio je Hrvatsku kao kapetan do finala SP-a...

Potpuno je drugačiji od svih ostalih favorita, sve radi s klasom, piše španjolska Marca o Luki Modriću nabrajajući kojih bi deset nogometaša moglo ostati u borbi za The Best.

Prestižna FIFA-ina nagrada ove godine imat će svoje treće izdanje, a jedini osvajač zasad je Cristiano Ronaldo. Obje godine iza njega je bio Leo Messi, a treće mjesto osvajali su Antoine Griezmann (2016.) te Neymar (2017.).

A kako je Fifa danas u 16 sati objavilaimena desetorice koji nastavljaju lov na nagradu, Marca je svojim čitateljima ponudila anketu s 23 igrača u kojoj mogu dati svoj glas za eventualnog pobjednika.

A tu je debelo ispred svih - Luka Modrić. Hrvatski je kapetan dobio gotovo 12 tisuća glasova, čak četiri tisuće više od prvog pratitelja, Cristiana Ronalda. Iza njih su Kylian Mbappe, Antoine Griezmann te tek na petom mjestu Leo Messi. Igre na Svjetskom prvenstvu očito su jako utjecale na dojam navijača i Luka je po njima daleko najbolji igrač svijeta ove godine.

No svrstali su čitatelji Marce među 10 najboljih i Ivana Rakitića koji je dobio četiri tisuće glasova.

- Rakitić apsolutno zaslužuje ući u ovaj izbor. Zbog svojih igara, načina na koji igra nogomet, ponašanja. Zbog još jedne sjajne godine s Barcelonom i veličanstvenog Svjetskog prvenstva s Lukinom Hrvatskom. I Ivanovom Hrvatskom, piše Marca.

I prema većini svjetskih kladionica Luka Modrić je među prvim favoritima za nagradu. Ispred njega je, za jako malo, Cristiano Ronaldo, a iza su Mbappe, Messi, Griezmann, De Bruyne, prenosi 24sata.


Reci što misliš!