Sport

pk zadar

Deset individualnih odličja za zadarske plivače

Deset individualnih odličja za zadarske plivače

Jako uspješan završetak ljetne sezone za PK Zadar dalo je ljetno državno prvenstvo na kojem su se plivači okrunili sa 10 individualnih i jednim štafetnim odličjem, 4 plivača plivalo je utrke vrijedno individualnih medalja a u ukupnom poretku plivači su zauzeli 4. mjesto, što je do sad najbolji plasman Kluba na pojedinačnom PH; plivačice 9. u državi

Od 26.07. do 29.07. u Zagrebu na bazenu Svetice okupili su se najbolji plivačice i plivači iz 33 plivačka kluba iz Hrvatske, ukupno 315 plivača koji su se natjecali u individualnim i štafetnim disciplinama te sakupljali individualne i ukupne (klupske) plasmane.

Za plivački klub Zadar natjecalo se 12 plivačica i plivača: Antonio Milin, Bruno Šarić, Alan Šaponja, Lovre Marković, Marko Radović, Božo Puhalović, Mateo Škalec, Lea Matešić, Barbara Ćustić, Nika Kotlar, Ema Molnar i Marija Dora Bačić

Nositelji odličja u apsolutnoj konkurenciji su Antonio Milin i Barbara Ćustić. Ml.senior Antonio Milin otplivao je srebro u ml.seniorskoj i seniorskoj konkurenciji, na 100m prsno (1:05.54). Juniorka Barbara Ćustić osvojila je srebro te ml.seniorsku i seniorsku broncu na 50m prsno (34.22).

Junior Bruno Šarić 2. je junior na 50m leđno (27.61) i brončani na 100m leđno (1.00.30).

Mlađi junior Božo Puhalović osvojio je mlađe juniorsko srebro i juniorsku broncu na 1500m slobodno (16:49.34) te ml.juniorsku broncu na 800m slobodno (8.44.60),

Osim osvajača medalja u finalima su redovito nastupali i Mateo Škalec, Lovre Marković i Nika Kotlar a u A finalima nastupili su Antonio MIlin, Barbara Ćustić , Bruno Šarić i Lovre Marković.

U štafetnim nastupima PK Zadar je osvojio broncu u juniorskoj postavi na 4x100m slobodno (Božo Puhalović, Marko Radović, Alan Šaponja i Bruno Šarić; 3.44.12).

Treneri Josipa Nekić i Željko Olujić ne kriju zadovoljstvo sa ostvarenim rezultatima, pomakom na listi uspješnosti klubova, pogotovo sa malim brojem plivača koji su uspjeli ostvariti velike ekipne plasmane.

Posebno ih raduju osobni rezultati svakog od plivača.

Iduće događanje u PK Zadar je Županijsko prvenstvo 01.08. na bazenu Kolovare te 46. plivački maraton Preko-Zadar u nedjeljju 05.08.2018.


Reci što misliš!