Sport

bravo luce!

Lucija Mijolović sa Svjetskog se prvenstva vratila s novim osobnim rekordima

Lucija Mijolović sa Svjetskog se prvenstva vratila s novim osobnim rekordima

Nakon uspješnog nastupa na Europskom prvenstvu 2017. u Parizu, na ovogodišnjem Svjetskom prvenstvu u Kanadi pod hrvatskom je zastavom zaplivala Lucija Mijolović iz PK Zadar

Natjecanje se odvijalo u Truru, Nova Scotia, Kanada, od 19. do 26. srpnja, a kroz pet dana natjecanja Lucija je nastupila u osam kvalifikacijskih utrka. Zemlje koje su nastupale: Brazil, Meksiko, Argentina, Kostarika, Rusija, Italija, Danska, Albanija, Hrvatska, Hong Kong, Španjolska, Irska, Australija, Velika Britanija, Japan, Francuska, Makao, Estonija, Rumunjska, Portugal, Gibraltar, SAD, Kanada i Južna Afrika. 

Rušili su se rekordi, i svjetski i europski, svirale su se himne najjačih nacija u plivanju osoba s Down sindromom a Lucija ju u pratnji trenerice Danijele Kurtin došla do novih osobnih rezultata.  

Najbolji nastup imala je na 100 m slobodno gdje je spustila vrijeme za 4 sekunde i s 1:43:03 zauzela 22. mjesto u konkurenciji 44 plivačice. Na 200 m prsno bila je 12., na 200 m mješovito 15., a nadomak finala bila je na 50 m prsno gdje je zauzela 11. mjesto. Na 50 m slobodno bila je 24., a u konkurenciji 53 plivačice na 100 m prsno zauzela je 14. mjesto, na 50 m leđno 35. mjesto a na 100 m mješovito, s novim najboljim rezultatom (1:51.73) zauzela je 17. mjesto u svijetu. 

Usprkos jako teškoj sezoni treniranja, Lucija je opet pomakla svoje granice i iz njenog Kluba joj zajednički čestitaju.

Veliki je uspjeh plivača koji brane boje Hrvatske na velikim natjecanjima i promiču plivanje i bavljenje sportom kod osoba s DS. Dok se svjetska udruga plivača s DS bori da se ovi plivači priznaju i u Olimpijsku kuću, ekipi iz Hrvatskog plivačkog saveza osoba s invaliditetom te klubovima koji promiču plivački sport za osobe s DS preostaje i dalje uporno i vrijedno raditi. Za odlazak na ovo natjecanje iz PK Zadar zahvaljuju Hrvatskom olimpijskom odboru, gradu Zadru, Zadarskoj županiji i ŠRC Višnjik.  


Reci što misliš!