Sport

mali nogomet

Memorijalni turnir "Antonio Jurjević" ove se godine igra za pomoć malenom Leonu Markoviću

Memorijalni turnir
Antonio Pejić

U prostorijama press dvorane na Višnjiku u četvrtak održana je konferencija za medije povodom 2. Memorijalno humanitarnog turnira "Antonio Jurjević" koji se igra od 16. kolovoza, a glavni organizatori su Humanitarna udruga Antonio Jurjević, MNK Plovanija I MNK Brodarica

- Turnir se održava na terenima za mali nogomet od 16. kolovoza. Uz seniorski turnir za koji su već prijavljene 32 ekipe, ove godine će se igrati i veteranski turnir za kojeg je trenutno prijavljeno 6 ekipa, a na njega se mogu prijaviti ekipe čiji su članovi stariji od 38 godina, rekao je Željko Skukan, predsjednik MNK Plovanija.

Skukan je dodao da se svi zainteresirani mogu prijaviti do 14. kolovoza, a najlakše kako to mogu napraviti je preko stranica Humanitarne udruge Antonio Jurjević na Facebooku.

- Seniorski turnir se igra prema sistemu 4+1 (futsal pravila), dok će se veteranski turnir igrati prema sistemu 5+1, napomenuo je Skukan. I ove godine turnir je humanitaran, a prikupljeni novac bit će uplaćen za liječenje malenog Leona Markovića, osmomjesečnog Zadranina koji boluje od trombocitopenije s odsustvom radijusa. Njemu je potrebna operacija u vrijednosti od preko 157 tisuća dolara. 

- Kotizacija za ekipe iznosi 400 kuna, a prihod od kotizacija te prodaje hrane i pića ići će za Leona. Nakon prošlogodišnjeg turnira napravilo se dosta toga, skupilo se 76 tisuća kuna. Od dijela novca izgrađen je spomenik Antoniju, 19 tisuća kuna uplatili smo sugrađanki Petri Zrilić  koja je tada išla na imunoterapiju u Španjolsku, a 16 tisuća kuna smo donirali i Odjelu pedijatrije za kupnju dva krevetića, kazao je Frane Volpi – Kobal, predsjednik Humanitarne udruge Antonio Jurjević, osnovane prije dva mjeseca. 

Ljudi koji stoje iza udruge su u travnju organizirali veliki humanitarni koncert u Arsenala za Petru Zrilić na kojem je za njeno liječenje prikupljeno 50 tisuća kuna, što dovoljno govori o njihovoj želji za humanitarnim radom.  

- Kada smo donijeli odluku da ćemo novac prikupljati za malog Leona, jedan od ciljeva nam je bio da i drugi krenu s organizacijom humanitarnih akcija kako bi se potrebna sredstva što brže prikupila. Tako je 4. kolovoza u Q-baru organiziran koncert za Leona, a uskoro će se i u Otoku kraj Sinja, mjesta odakle je Leonov otac, organizirati malonogometni turnir gdje će se također prikupljati novac za operaciju, rekao je Volpi-Kobal dodajući kako će na finalnoj večeri biti organizirana i fešta i koncert, a datum finalne večeri bit će poznat naknadno.

- Kada su članovi Udruge prošle godine došli s idejom da organiziraju turnir, odmah mi se to učinilo kao jako dobar potez. Udruga je jako dobro organizirana i sve su napravili na visokom nivou. Ponosim se turnirom, ali i razlogom zbog kojeg se organizira. Drago mi je da Višnjik može biti domaćin i dogovorili smo se da ovo bude jedan dugoročni projekt. Mogu samo čestitati ljudima koji ga rade, za kraj je kazao Denis Karlović, direktor ŠC Višnjik.

Članovi udruge su za ovogodišnji turnir najavili kako će najbolja ekipa turnira dobiti prijelazni pehar od kamena. 

- Unutar udruge smo došli do ideje da se za prvu ekipu napravi kameni pehar koji će biti prijenosan. U slučaju da jedna ekipa tri godine za redom osvoji turnir, pehar će ostati u njihovom trajnom vlasništvu, istaknuo je Frane Volpi-Kobal i dodao da će se ove godine igrati i za čast i prestiž jer će se na zidu jednog od malonogometnih terena na Višnjiku upisivati imena pobjednika turnira.

- Prvo će se upisati ime prošlogodišnjeg pobjednika, ekipe Varoš, a tko će ove godine zasjati na zidu, saznat ćemo krajem kolovoza, zaključio je Volpi-Kobal.  


Reci što misliš!