Sport

novo priznanje za Vatreni dvojac

Dejan Lovren i Zlatko Dalić počasni građani Novalje

Izbornik Hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić i igrač Dejan Lovren zbog uspjeha na Svjetskom nogometnom prvenstvu proglašeni su počasnim građanima Novalje. Povelje su im uručene sinoć na velikoj fešti na tamošnjem Trgu ruže vjetrova.

Prije nego što im je uručio Povelje počasnih građana, gradonačelnik Novalje Ante Dabo rekao je kako je čitava reprezentacija na čelu s izbornikom Dalićem ostvarila nevjerojatan uspjeh, te ujedinila čitavu Hrvatsku. Zahvaljujući im na tome, gradonačelnik Dabo je dodao kako zna da će njih dvojica kao povremeni stanovnici Novalje nastaviti promovirati grad, otok Pag i čitavu Hrvatsku.

Ono najmanje što smo mogli dali smo na Gradskom vijeću, prijedlog koji je prihvaćen, a to je da ste od prije par dana proglašeni počasnim građanima Novalje. Nadam se da ćete se uvijek osjećati ugodno u našem gradu i rado dolaziti. Hvala vam puno, rekao je Dabo.

Zahvaljući na Povelji i dočeku naš reprezentativac Dejan Lovren je rekao kako će to zauvijek pamtiti. Bez vas ovo ništa ne bi bilo moguće. Vi ste bili naš dvanaesti igrač u Rusiji i od srca vam hvala. Osim toga htio bih se zahvaliti Gradu Novalji i gradonačelniku Anti Dabi, jer sam stvarno počašćen time da budem počasni građanin ovoga grada. To ću s ponosom pokazati i nositi u svom srcu, rekao je Lovren.

S jednakim oduševvljenjem okupljeni građani su pozdravili i izbornika Zlatka Dalića. Kad sam mislio da je svemu tome kraj, onda šećer na kraju - Novalja. Ovoliko ljudi, ovoliko turista i svi za Hrvatsku i hrvatsku reprezentaciju . zaista sam ponosan i hvala Gradu Novalji i gradonačelniku na ovom priznanju Dejanu i meni. Ali to je priznanje svim igračima, cijeloj hrvatskoj reprezentaciji, rekao je izbornik Dalić.

Poslije su zajedno s Mladenom Grdovićem zapjevali, a fešta je potrajala do dugo u noć.


Reci što misliš!