Sport

novosti iz kluba

KK Zadar: Predstavljeni Marić i Špralja, potpisao Mario Little

KK Zadar: Predstavljeni Marić i Špralja, potpisao Mario Little
Mate Krezić

Kao što je već poznato, ugovor je s Košarkaškim klubom Zadar produžio kapetan Šime Špralja, dolazak je već potvrdio Petar Marić, a novitet je potpis s američkim igračem Mario Littleom

Sportski direktor Branimir Longin prvo je iskazao zadovoljstvo potpisima Špralje i Marića.

"Izuzetno smo zadovoljni što smo produžili s našim kapetanom te što smo potpisali s Marićem, domaćim igračem koji će dati jedan veliki obol u momčadi sljedeće sezone. On se ne miri s ulogom igrača s klupe i siguran sam da će doprinijeti igrački u što većoj mjeri. Veliko zadovoljstvo njihovim potpisima iskazao je i trener Pipan."

Potvrdio je potom Longin i da je ugovor sa Zadrom potpisao američki igrač Mario Little.

"Igra na pozicijama 'dva' i 'tri' i već smo ga pokušali dovesti prošle sezone, no financijski je bio van našeg dometa. Ima veliko međunarodno iskustvo, puno će nam donijeti u oba smjera. Pravi 'all-round' igrač koji donosi i skokove i asistencije te je vrlo dobar obrambeni igrač. Pravi 'radnik' ali i 'scorer'. Nakon nekoliko dana mukotrpnog pregovaranja, sa zadovoljstvom mogu potvrditi da je ove godine s nama."

f2717f4f0ecd7059117e6d268acdc27b.jpg?v=2Što se tiče ostalih pojačanja, sportski direktor naravno nije htio govoriti o imenima, no potvrdio je pregovore kako sa stranim, tako i s domaćim imenima uz napomenu kako se potpis ne mora nužno očekivati unutar nekoliko dana, već do početka priprema.

A kad smo već kod priprema, one su odgođene za 15. kolovoza zbog smanjenog broja igrača zbog reprezentativnih obveza (Vuković, Bašić, Planinić, Erslan), ali i zbog sitnih ozljeda (Krajina).

Riječ je potom dobio Petar Marić koji nije krio zadovoljstvo potpisom za Zadar. 

"Napokon sam potpisao za Zadar nakon pustih 'lutanja' po hrvatskoj ligi. Naravno da mi je čast i zadovoljstvo što sam došao u svoj klub i nadam se da će suradnja biti na obostrano zadovoljstvo. Meni je cilj dati svoj maksimum i skupa s momčadi pokušati postići još bolje rezultate nego što su bili proteklih godina."

Kapetan Špralja također je zadovoljan nastavkom suradnje sa svojim matičnim klubom.

"Prvo čestitam svom rođaku Petru na potpisu jer radi se o kvalitetnom igraču i osobi i kao takav će se sigurno dobro uklopiti u ono što smo lani stvarali cijelu sezonu. Zahvaljujem se klubu na produženju ugovora i mogu obećati da ću se boriti za što veću minutažu iako više nisam baš mladić. Nadam se da ću doprinijeti što više mogu da ostvarimo što bolji rezultat."


Reci što misliš!

  Vezane vijesti