Sport

Nogomet

Francuski Superkup: PSG demolirao AS Monaco

Francuski Superkup: PSG demolirao AS Monaco
Aleksandar Plavevski - Aleksandar Plavevski / EFE

Utakmica francuskog Superkupa između PSG-a i Monaca koja se igrala u kineskom Shenzhenu pokazala je kako je aktualni prvak Francuske još jači nego proteklih sezona

Iako još uvijek nije u punom sastavu, PSG djeluje fantastično. Utakmica Superkupa protiv Monaca samo je potvrdila snagu pariške momčadi. U svakom segmentu igre Parižani su bili bolji i kvalitetniji te su potpuno zasluženo slavili s 4:0.

Početak susreta pokazao je kako ćemo gledati zanimljivu utakmicu. Prvo je u 14. minuti obrana PSG-a krajnjim naporom odbila udarac Yourija Tielemansa, da bi samo minutu kasnije Diego Benaglio odličnom reakcijom spriječio pokušaj Angela Di Marije.

Obje momčadi igrale su dobro, Monaco je bio jednako kvalitetan i napadački nije izgledao loše u uvodnim minutama. Ipak, u 33. minuti PSG dolazi do vodstva. Fantastično je pucao iz slobodnog udarca Di Maria i neobranjivo pogodio ispod same prečke. PSG je došao u vodstvo, no Monaco se nije predavao. Pokušavali su doći do izjednačenja, no drugi pogodak PSG-a ih je dotukao.

U 40. minuti, Stanley Nsoki je uputio oštru loptu u peterac na koju je natrčao Christopher Nkunku i povećao tako vodstvo Parižana. U nastavku susreta, Monaco je pokušao promjenama osvježiti momčad i nešto promijeniti, no uspjeha nije bilo.

PSG je bio puno kvalitetniji i vidjelo se kako žele doći do još jednog pogotka i potvrde pobjede. Di Maria je imao dobru prigodu u 59. minuti no nije uspio postići svoj drugi pogodak. Ipak, ono što nije pošlo za rukom Argentincu, uspjelo je Timothyju Weahu. Osam minuta kasnije, Nsoki je još jednom sjajno prošao po lijevoj strani, pronašao u šesnaestercu Weaha koji je sjajno pogodio s desetak metara.

PSG je izgledao puno moćnije u tim trenucima i Monaco je bio na koljenima. Da je bilo više prisebnosti, vrlo brzo Parižani su mogli doći do novog pogotka. Di Maria je odlično pucao, Benaglio obranio, a potom Weah pogodio stativu. Činilo se kao da će susret završiti pobjedom PSG-a 3:0, no u posljednjim trenucima, u trećoj minuti sudačke nadoknade, Di Maria je došao do drugog pogotka.

Adrien Rabiot povukao je kontru, pronašao Di Mariju koji je rutinski pogodio u suprotno stranu vratara i postavio konačnih 4:0. Iako im ovaj trofej nije presudan, u PSG-u mogu biti iznimno zadovoljni, a kada u puni trenažni proces uđu Kylian Mbappe i Neymar, Thomas Tuchel imat će sjajnu momčad na raspolaganju. Dodajmo na kraju kako je Neymar ušao u igru u 76. minuti.

Francuski superkup: 

PSG - Monaco 4:0 


Reci što misliš!