Sport

boćanje

Hrvatski Dragovoljac pobjednik boćarskog turnira u Stankovcima

Hrvatski Dragovoljac pobjednik boćarskog turnira u Stankovcima
M.Ledenko

Povodom praznika VRO Oluja B.K.Stankovci i B.K. Hrvatski Dragovoljac iz Zagreba organizirali su 10. jubilarni međunarodni boćarski turnir za sve poginule hrvatske branitelje stankovačkog kraja. Pokrovitelj turnira je Općina Stankovci

Na turniru su sudjelovale  24 ekipe iz Hrvatske i BiH: Stankovci plavi, Olimpija Osijek, Ekipa hrvatska dijaspora, Hrvatski Dragovoljac Zagreb, Mizarola Zagreb, Zrinski Knin, Ekipa Filip i prijatelji Zagreb, Ekipa Iznenađenja, dr.Ante Starčević Zagreb, Sonković, Ekipa Hercegovina Gorica, Kijevo, Čista Velika, HVIDRA Šibenik, Velebit Benkovac, Pirovac, Hajduk Pridraga, Lišane Ostrovičke, Hrvatski Dragovoljac plavi Zagreb, Bulin Zemunik, Piramatovci, Stankovci bijeli, HVIDRA Varaždin i Ekipa Otpisani.

Igralo se u disciplini trojke po skupinama u Stankovcima, odnosno na boćalištu sv. Ante u Velimu i obližnjoj Čistoj Velikoj. Prije početka turnira načelnik Općine Stankovci Željko Baradić i delegacija predstavnika svih klubova na stankovačkom groblju ispred centralnog križa položili su vijence i zapalili svijeće za sve poginule hrvatske branitelje iz stankovačkog kraja. 

Nakon utakmica po skupinama i razigravanja za prvaka skupine, u Velimu je nakon ručka održana završnica četvrtfinala, polufinala i finala.

U finalnoj utakmici Hrvatski Dragovoljac uvjerljivo je pobijedio s 13:3 momčad Filip i prijatelji. Briljirao je maestralni Šime Prtenjača koji je izbijao svaku boću i zasluženo je proglašen najboljim izbijačem turnira. U utakmici za treće mjesto Hajduk Pridraga pobijedio je Zrinski iz Knina 8:2. Miro Zupčić je vrhunski valjao i proglašen je najboljim valjačem turnira. 

Po tropskim vrućinama ekipe su prikazale veliku kvalitetu i gledatelji su uživali u kvalitetnim utakmicama i vrhunskim potezima boćarskih majstora. Nakon proglašenja  pobjednika i dodjele velikih  pehara, organizatori su pripremili bogatu večeru s domaćom janjetinom i velimskom žutinom.

Rezultati:

Četvrtfinale: Zrinski - HVIDRA Šibenik 8:4, Hrvatski Dragovoljac - Piramatovci 8:7, Hajduk Pridraga - Stankovci 13:2, Filip i prijatelji - Velebit 13:10.

Polufinale: Filip i prijatelji - Zrinski Knin 10:9, Hrvatski Dragovoljac - Hajduk Pridraga 13:4.

Utakmica za treće mjesto: Hajduk Pridraga - Zrinski Knin 8:2.

Finale: Hrvatski Dragovoljac - Filip i prijatelji 13:1.

Najbolji pojedinci i ekipe

Najbolji izbijač: Šime Prtenjača - Hrvatski Dragovoljac Zagreb
Najbolji valjač: Miro Zupčić - Hajduk Pridraga
1. mjesto: Hrvatski Dragovoljac Zagreb
2. mjesto: Filip i prijatelji Zagreb
3. mjesto: Hajduk Pridraga
4. mjesto: Zrinski Knin


Reci što misliš!