Sport

Tenis, WTA

WTA Washington: Donna Vekić propustila četiri meč lopte u finalu

WTA Washington: Donna Vekić propustila četiri meč lopte u finalu
AP Images

Donna Vekić ostaje u čekaonici za treću titulu na WTA Touru u karijeri. U finalu turnira u Washingtonu propustila je četiri meč lopte u drugom setu i nakon toga upisala poraz

Veliku priliku Donna Vekić propustila je u finalu turnira u Washingtonu. Imala je iskusnu Svetlanu Kuznjecovu na koljenima, dominirala u prva dva seta i bila blizu pobjede, ali nije uspjela dovršiti posao te je na kraju poražena u tri seta.

Vekić tako ostaje na dvije osvojene titule, prvu je osvojila još 2014. godine u Kuala Lumpuru, a drugu prošle godine u Nottinghamu. Ovo joj je bilo prvo finale nakon te pobjede u Nottinghamu protiv Johanne Konte.

Kuznjecova je stigla do 18. titule i prve nakon 2016. godine kada je u Moskvi svladala Dariju Gavrilovu sa 6:2, 6:1.

U Washingtonu je Vekić odlično krenula, povela je s 4:1, a nakon što je spasila tri vezane break prilike, propustila je dvije lopte za dupli break. Kuznjecova je u završnici seta vratila izgubljeni servis, ali odmah nakon toga Vekić dolazi do novog breaka i uzima prvi set sa 6:4.

U drugom setu breakova nije bilo, ali Vekić je kod 5:4 imala 15:40, dvije vezane meč lopte koje ne koristi. Nije iskoristila niti dvije u tie-breaku, a Kuznjecova s druge strane realizira svoju prvu set loptu i s 9:7 meč odlazi u treći set.

Pod dojmom gubitka drugog seta, ali i umorna nakon dvostrukog programa u subotu koji je završio prilično kasno, Vekić pada na početku trećeg seta, ulazi u minus 4:0 i odlazi u poraz.

Šteta, propuštena je velika prilika, Kuznjecova je na kraju imala više snage i otišla je do pobjede.

Washington, finale:

Svetlana Kuznjecova (Rusija) - Donna Vekić (Hrvatska, 7) 4:6, 7:6(7), 6:2


Reci što misliš!