Sport

"potres" na stanovima

Dragan Blatnjak više nije trener NK Zadar, momčad privremeno vodi Zvonimir Jurić

Dragan Blatnjak više nije trener NK Zadar, momčad privremeno vodi Zvonimir Jurić
A.Pejić / NK Zadar

Dragan Blatnjak više nije trener prve momčadi Nogometnog kluba Zadar. Odluka je to Uprave kluba nakon jutrošnjeg sastanka s trenerom, koji je na klupu Zadra došao krajem travnja ove godine

Blatnjak je Zadar vodio u četiri posljednje utakmice 3. HNL jug prošle sezone, zaključno s onom protiv Vala u Kaštel Starome, gdje je pobjedom izborena promocija u viši rang.

Nakon toga poveo je momčad u pripreme za novu sezonu, međutim, nakon mjesec dana došlo je do prekida suradnje.

Od prvoga dana kada sam došao u NK Zadar moj stav je da se nitko ne smije postaviti iznad kluba, počevši od mene samoga pa do bilo kojeg trenera, igrača ili djelatnika kluba. Nakon što je dugo godina Klub funkcionirao na određeni način, mi nastojimo uspostaviti jedan drugačiji sustav rada, gdje se mora znati tko što radi, tko je za što odgovoran i kako se tko treba ponašati na određenoj funkciji. U tome nismo pronašli zajednički jezik s gospodinom Blatnjakom i to je za nas sada završena priča. Sezona se bliži, imamo mnogo posla i problema kojih treba rješavati i idemo dalje raditi kako bismo izveli ovaj klub na pravi put – kazao je Svetko Ćustić, direktor Nogometnog kluba Zadar.

NK Zadar zahvaljuje treneru Blatnjaku na uloženom trudu i radu za vrijeme boravka u našem klubu te mu želi sve najbolje u nastavku karijere.

Momčad će na današnjoj pripremnoj utakmici protiv Dugopolja voditi pomoćni trener Zvonimir Jurić, a o imenu novog trenera izvijestit ćemo putem naših službenih stranica.


Reci što misliš!