Sport

Nogomet

Kovačić: Bojkotirao sam treninge u Madridu kako bih došao u Chelsea

Hrvatski reprezentativac Mateo Kovačić rekao je u četvrtak u Londonu kako nije intenzivno trenirao u Real Madridu kako bi prisilio upravu da ga pusti iz kluba.

"Nisam trenirao puno u Real Madridu jer sam žarko želio doći u Chelsea... tako da nisam puno trenirao. Dat ću sve od sebe da budem spreman", rekao je 24-godišnji vezni igrač a prenose novine Evening Standard sa sjedištem u Londonu.

Europski prvak Real Madrid poslao je Kovačića na jednogodišnju posudbu nakon čega bi se iduće ljeto trebao vratiti na Santiago Bernabéu. Od nedjelje je trenirao u Madridu a u ponedjeljak je prema pisanju španjolskih novina Marca bio najavio da će prestati trenirati ako mu klub ne dopusti odlazak premda ima ugovor na još tri godine, do ljeta 2021.

Kovačić je, međutim, u utorak normalno trenirao, izvijestio je Real Madrid odbacivši informaciju o njegovom bojkotiranju treninga. U srijedu ujutro, nakon što su Real Madrid i Chelsea već bili postigli sporazum, vježbao je samo u teretani a onda je otišao za London.

Evening Standard piše kako je priznao da je od Modrića zatražio savjet prije nego je bio gotov sporazum s londonskim klubom.

"Uvijek razgovaram s Modrićem. On je, naravno, sretan zbog mene. No tužan je što sam otišao jer smo jako bliski, ali rekao mi je da je London sjajan grad", rekao je Kovačić.

Luka Modrić, 32-godišnji vezni igrač, od 2008. do 2012. igrao je za londonski Tottenham a onda je došao u Real Madrid. On je u ljeto prije prelaska odbijao trenirati s Tottenhamom kako bi ga uprava pustila u Real Madrid. Njegov zastupnik Vlado Lemić sudjelovao je i u prelasku Kovačića u Chelsea, naveli su španjolski mediji.

Ta informacija nije potvrđena.

Lemić nije bio dostupan za komentar a Nikky Vuksan, dosadašnji Kovačićev zastupnik, nije odgovorio na upit. Ranije su obojici bili zastupnici Mamići, kažu u Real Madridu.

Kovačić je posebno blizak postao s Modrićem kada je u kolovozu 2015. i on stigao u Real Madrid. Ondje su igrali zajedno protekle tri godine tijekom kojih su provodili i slobodno vrijeme zajedno.

"Rekao mi je da će mi engleska liga biti teška na početku no također je rekao da je to lijepa liga, sa uvijek punim stadionima te da ću uživati", reako je Kovačić. Chelsea je prošle sezone završio na petom mjestu u prvenstvu.

Upitan o 26-godišnjem brazilskom veznom igraču Jorginhu koji je ovo ljeto također dovedenom u Chelsea, Kovačić je odgovorio: "Uzbuđen sam što ću igrati s njime. Mislim da ćemo zajedno uživati na terenu. No trener je taj koji treba odlučiti tko će igrati. Trebam dati sve od sebe da se dokažem".

Kovačić je bio došao iz milanskog Intera u Real Madrid te se posljednje tri godine nastojao izboriti za igranje u prvoj momčadi. Ulazio je, međutim, s klupe kao zamjena za Luku Modrića, Casemira i Tonija Kroosa u formaciji 4-3-3. 

U lipnju je javno poručio da je za njega bolje da ode u neki klub gdje će u kontinuitetu igrati u udarnoj postavi. Dva tjedna kasnije novi trener je postao Julen Lopetegui koji mu nije mogao garantirati igranje u udarnoj postavi a u srijedu je istaknuo da je "Mateo mogao biti važan u njegovoj momčadi".

Upitan hoće li u Chelseau biti teže osvajati trofeje nego u Madridu, Kovačić je rekao: "Naravno, no ova momčad je osvojila puno toga posljednjih godina. Priključujem se momčadi koja pobjeđuje čitavo vrijeme".

Chelsea je prošle sezone osvojio engleski kup a prvak je bio 2010., 2015. i 2017. godine. Real Madrid je, pak, posljednje tri godine osvojio Ligu prvaka i Svjetsko klupsko prvenstvo.


Reci što misliš!