Sport

kraj 'trakavice'

Pet razloga zašto je Luka Modrić ostao u Realu

Pet razloga zašto je Luka Modrić ostao u Realu
Igor Kralj/PIXSELL

Luka Modrić ne ide nikud! Hrvatski nogometaš odlučio je ostati dio svlačionice madridskoga Reala nakon duge trakavice i potencijalnog prelaska u milanski Inter

A španjolski As donosi i razloge zašto je najbolji igrač Svjetskog prvenstva u Rusiji rekao 'ne' Talijanima.

Poboljšanje ugovora
Madridski je Real brzo i učinkovito odgovorio na sirenin zov sa San Sira. Inter je hrvatskom veznjaku nudio 10 milijuna eura godišnje i šestogodišnji ugovor, od toga četiri u Interu te dvije godine u kineskoj filijali Jiangsuu. Real je na to odgovorio podebljanjem Modrićeva ugovora s 8 (koliko imaju Kroos i Benzema) na 11 milijuna eura čime je Luka sad u rangu Garetha Balea.

Osvajanje trofeja
Dovoljno je samo usporediti posljednje rezultate kraljevskog kluba i Intera da se dođe do zaključka kako Modrić ostankom u španjolskoj prijestolnici i dalje može računati na titule. Real je osvojio četiri od zadnjih pet Liga prvaka, te tri posljednje u nizu. Inter je posljednji europski naslov u vitrine spremio prije sedam godina, s Mourinhom na klupi.

Obitelj
Još jedan razlog Modrićeva ostanka u Madridu je i obiteljski faktor. On je sad već šest godina u Realu i njegova se obitelj u velikoj mjeri već navikla na život u tom gradu. Odlazak u Milano značio bi promjenu već uhodane životne rutine pa je u određenoj mjeri i ovo presudilo u korist neodlaska u Inter.

Trener Lopetegui
Dolazak Julena Lopeteguija umjesto Zinedinea Zidanea na klupu kraljevskog kluba podrazumijeva kontinuitet manje-više istog nogometa kojeg je preferirao i Francuz. Samim tim, Modrić je bio svjestan da će ostati važan kotačić u planovima baskijskog stručnjaka te da će moći nastaviti pokazivati ono čime je oduševljavao svijet proteklih godina, pa tako i na netom završenom Svjetskom prvenstvu gdje je osvojio Zlatnu loptu za najboljeg igrača turnira.

Odlazak Cristiana Ronalda
Portugalčev prelazak u Juventus otvorio je Luki Modriću put do toga da postane još važniji čimbenik u Realovoj svlačionici. Njemu je ovo sad već sedma sezona u Realu, pravi je senator u momčadi i igrač čiji se glas svakako sluša i uvažava. I ta će uloga biti još veća sad kad nema Cristiana Ronalda.

Izvor: Goal.com


Reci što misliš!