Sport

Premiership 18/19

Premiership: Liverpool na svom Ainfieldu razbio West Ham

Premiership: Liverpool na svom Ainfieldu razbio West Ham
liverpoolfc.com

Nedjeljni program u Premiershipu otvoren je s dvije utakmice u ranijem terminu i to kao predigra velikom derbiju između Arsenala i Manchester Cityja...

Liverpool je nastavio sa sjajnim igrama od prošle sezone i pokazao zašto ga mnogi stavljaju među glavne kandidate za osvajanje naslova prvaka Engleske. U prvom kolu ugostio je West Ham i upisao vrlo visoku pobjedu 4:0.

Redsi su potpuno dominirali susretom, stvorili niz prilika i lakoćom prolazili kroz obranu londonske momčadi. West Ham s druge strane nije pokazao neki poseban pomak u odnosu na prošlu sezonu.

Na prvi pogodak čekalo se do 20. minute kada je Mohamed Salah poslao loptu u mrežu Lukasza Fabianskog. Odlična akcija i katastrofalna reakcija desne strane obrane West Hama gdje je Andrew Robertson ostavljen s puno prostora, ušao je u 16 metara i proigrao u petercu Salaha koji lakoćom zabija.

Stvorili su Redsi još nekoliko odličnih prilika do završnice prvog dijela kada dolaze i do drugog pogotka. U posljednjim sekundama sudačke nadoknade Robertson je ubacio za Jamesa Milnera, on vraća loptu u sredinu gdje je sam Sadio Mane i podiže na 2:0.

U drugom dijelu nije se dugo čekalo na novi pogodak. U 53. minuti Firmino je bio u ulozi asistenta, proigrao je Manea koji je u zaleđu, ali suci to ne vide i Senegalac postiže treći pogodak na susretu.

Bilo je samo pitanje s kolikom prednosti će Redsi na kraju slaviti, a uspjeli su postići još tek jedan pogodak. On je stigao u 88. minuti, neposredno nakon što je ušao u igru Daniel Sturridge iz blizine pogađa za konačnih 4:0.

Lagan posao za Liverpool na otvaranju sezone, West Ham jednostavno nije bio ravnopravan i konkurentan protivnik.

U drugom susretu Southampton i Burnley odigrali su bez pogodaka. U ravnopravnom i otvorenom dvoboju i jedni i drugi propustili su niz prilika, a posebno se istaknuo domaći vratar Alex McCarthy s nekoliko lijepih obrana.


Reci što misliš!