Sport

braća fantela

Svjetski prvaci dočekani na Narodnom trgu

Svjetski prvaci dočekani na Narodnom trgu
Bojan Bogdanić

Šime i Mihovil Fantela na Narodnom trgu proslavili su sa svojim sugrađanima osvajanje zlatne medalje na Svjetskom prvenstvu

Bila je to prilika da Zadrani upoznaju i tim koji stoji iza osvajanja naslova svjetskih prvaka. Edu Fantelu, njihovog oca Damira Dadu Burčula i Edija Stipića.

Svečani doček svjetskih prvaka Mihovila i Šime Fantele na Narodnom trgu Svečani doček svjetskih prvaka Mihovila i Šime Fantele na Narodnom trgu

Edo Fantela je onaj koji je osmislio i vodi ovaj najuspješniji zadarski sportski projekt, koji iz godine u godinu ostvaruje najveće rezultate. Bilo da se radi o europskim, svjetskim ili olimpijskim natjecanjima.

Kako se u narodu kaže, obitelj Fantela je u jedrenju osvojila "sve živo".

Njegov stariji sin Šime je jedan od najboljih svjetskih jedriličara i za očekivati je da će nakon ovog najnovijeg uspjeha, ne samo biti nominiran već i službeno proglašen najboljim. Rijetkima je uspjelo da u različitim klasama imaju svjetske naslove. 

Sada se na Šiminoj zlatnoj stazi našao i njegov mlađi brat Mihovil, iza kojega također stoje godine rada u jedrenju, a suradnja s bratom ga je lansirala među svjetsku klasu.

Damir Dado Burčul, fizioterapeut, važan je dio ovoga tima kao i Edi Stipić kondicijski trener. Svoje znanje stavili su na raspolaganje braći Fantela i kolika je njihova zasluga u svemu pokazuje to što o njihovom radu čujemo samo pohvale. 

Ovo je izvorni zadarski tim, rekao je Edo Fantela, na svečanosti koji je za zadarske jedriličare priredio gradonačelnik Branko Dukić.

Kad netko od malena osvaja medalje, onda to postane toliko normalno da je i ovaj najnoviji uspjeh sve, samo ne iznenađenje, iako je zlato u 49eru nešto sasvim drugo od dosadašnjih uspjeha. To se otprilike čulo i na prigodnoj svečanosti.

No upravo ta vaša superiornost nas čini još ponosnijima i drago nam je da Grad Zadar sudjeluje u dijelu vašeg uspjeha rekao je gradonačelnik Branko Dukić, a prenosi Radio Zadar


Reci što misliš!