Sport

vaterpolo

Red Bull Sidrun: Ekipa Kolpomorto proslavila pobjedu u Kalima

Red Bull Sidrun: Ekipa Kolpomorto proslavila pobjedu u Kalima
Stephan Bednaić

Drugo po redu kvalifikacijsko natjecanje Red Bull Sidrun odigralo se ovoga četvrtka u pitomom primorskom mjestašcu Kali na otoku Ugljanu.

Svoje putovanje na ovogodišnje finale u Dubrovnik najboljom je izvedbom osigurala ekipa Kolpomorto, i to nakon – peteraca!

Red Bull Sidrun: Ekipa Kolpomorto proslavila pobjedu u Kalima Red Bull Sidrun: Kolpomorto najbolji u Kalima

Kristalno more rashlađeno ovotjednim nevremenom pozivalo je na kupanje, glazba s plaže na ples, a ograđeni teren usred uvale - na vaterpolo. Dvadeset veselih Sidrunaša skupilo se u 16 sati kod beach bara Mavra, kako bi pokazali vaterpolsko umijeće i izborili svoje mjesto na dubrovačkoj završnici.

Nakon neizvjesnih utakmica po skupinama (za razliku od uobičajenog knock-out sustava) i velikih preokreta u rezultatima, svoje putovanje u finale najboljom je izvedbom osigurala ekipa Kolpomorto, koju su činili Marko Denković-Kraljev, Filip Vrček, Dinko Jadrešić i Luka Anić.

Pobjednička je ekipa u finalni okršaj ušla s raspoloženom ekipom Triebtaterz u sastavu Tomislav Kacunic, Bojan Marin, Pascal Sachs i Michael Spiel, a koja je sve do posljednje utakmice snažno branila svoje boje. O neizvjesnosti današnjeg turnira najbolje govori činjenica da su o pobjedniku odlučili peterci.

“Pozicija je prekrasna, domaćin odličan, a organizacija izvanredna. Uživali smo na današnjem turniru. Finale je bilo iznimno teško, protivnici su odigrali fenomenalnu utakmicu no, na kraju dana smo mi imali više sreće. Veselimo se dubrovačkom finalu i, naravno, idemo na pobjedu!”, izjavili su pobjednici.

Zadatak da mrežu sačuvaju od lopte ovoga su puta preuzeli Marko Farkaš i Valent Rukavina. Unatoč njihovim naporima, lopta je put u gol pronašla čak 105 puta, dok je zadatak da brani peterce dobio Valent Rukavina.

“Turnir je bio vrhunski, pogotovo utakmice za treće mjesto i finale koje su bile napete do kraja. Ljudi su pucali finalne peterce savršeno, osim jednog natjecatelja kojemu je ispala lopta. Mislim da je ekipa Kolpomorto ipak zasluženo pobijedila. Bilo mi je užitak igrati, neki su me plašili da je dosta teško, ali uz dobru pripremu i pauze za odmor može se savršeno odigrati. Ponovio bih ovo iskustvo svakako!”, sažeo je svoje dojmove Valent.

Treće mjesto pripalo je ekipi Samo Turisti u sastavu Duje Čipčić, Borna Neuhold, Ivan Prebeg, i Vedran Anić.

A Red Bull Sidrun nastavlja svoju jadransku turneju. U subotu, 18. kolovoza, potražit će svoje sljedeće finaliste u Šibeniku na plaži Banj, a zatim i u Splitu, 19. kolovoza. Prijave su otvorene do 48 sati prije početka pojedinog natjecanja na www.redbull.hr/sidrun

Vidimo se!

Kalendar:

18. kolovoza – Šibenik

19. kolovoza – Split

24. kolovoza – Dubrovnik

25. kolovoza – Dubrovnik finale


Reci što misliš!