Sport

Košarka, EP U16 Novi Sad

Hrvatska U16 košarkaška reprezentacija osigurala borbu za zlato!

Hrvatska U16 košarkaška reprezentacija osigurala borbu za zlato!
HKS

Hrvatska reprezentacija košarkaša do 16 godina borit će se za zlatno odličje na Europskom prvenstvu u Novom Sadu, gdje su naši kadeti u petak u polufinalu pobijedili vršnjake iz Francuske sa 65-58 (16-12, 21-19, 17-12, 11-15).

Izabranici Milana Karakaša bili su nadmoćni većim dijelom utakmice, imali su u završnici treće četvrtine i 14 koševa prednosti koju su uspjeli obraniti u posljednjih deset minuta, iako su Francuzi, ponajviše zahvaljujući preciznom vanjskom šutu, došli i na samo tri poena zaostatka (57-54).

No, u završnici su hrvatski košarkaši pokazali mirnoću i izborili mjesto u finalu u kojem će im suparnici biti bolji iz polufinalnog dvoboja Turske i Španjolske.

Najzaslužniji za pobjedu nad Francuzima bili su Roko Prkačin sa 21 košem i 15 skokova, kapetan Matej Bošnjak koji je ubacio 16 poena uz 11 skokova, Boris Tišma je postigao 14, koševa, a Ivan Perasović 13.

Bit će to četvrto finale za Hrvatsku u ovom uzrastu, a u dosadašnja tri finalna nastupa hrvatski kadeti su sva tri puta osvajali zlatno odličje.

Finale u Novom Sadu je na rasporedu u subotu, s početkom u 20.30 sati.


Reci što misliš!