Sport

Košarka, EP U16

EP U16: Hrvatski kadeti u finalu Europskog prvenstva!

EP U16: Hrvatski kadeti u finalu Europskog prvenstva!
hks-cbf/fiba

Hrvatska reprezentacija košarkaša do 16 godina borit će se za zlatno odličje na Europskom prvenstvu u Novom Sadu, gdje su naši kadeti u petak u polufinalu pobijedili vršnjake iz Francuske sa 65-58 (16-12, 21-19, 17-12, 11-15).

Izabranici Milana Karakaša bili su nadmoćni većim dijelom utakmice, imali su u završnici treće četvrtine i 14 koševa prednosti koju su uspjeli obraniti u posljednjih deset minuta, iako su Francuzi, ponajviše zahvaljujući preciznom vanjskom šutu, došli i na samo tri poena zaostatka (57-54).

No, u završnici su hrvatski košarkaši pokazali mirnoću i izborili mjesto u finalu u kojem će im suparnici biti bolji iz polufinalnog dvoboja Turske i Španjolske.

Najzaslužniji za pobjedu nad Francuzima bili su Roko Prkačin sa 21 košem i 15 skokova, kapetan Matej Bošnjak koji je ubacio 16 poena uz 11 skokova, Boris Tišma je postigao 14, koševa, a Ivan Perasović 13.

Bit će to četvrto finale za Hrvatsku u ovom uzrastu, a u dosadašnja tri finalna nastupa hrvatski kadeti su sva tri puta osvajali zlatno odličje. 

Finale u Novom Sadu je na rasporedu u subotu, s početkom u 20.30 sati.


Reci što misliš!