Sport

odlična ideja

Preko: Kod Lučke kapetanije otvoreno street ball igralište

Preko: Kod Lučke kapetanije otvoreno street ball igralište
Naši školji

Treningom utakmicom djevojčica KK Zara, u petak navečer službeno je otvoreno novo igralište kod Lučke kapetanije u Preku.

Predajući trenerici Ani Vrsaljko simboličan dar, novu košarkašku loptu, načelnik Općine Preko Jure Brižić poželio je mladim košarkašicama uspjeh u nadolazećoj sezoni te pozvao sve preške rekreativce i sportaše da što više koriste igralište u središtu mjesta.

Podsjetio je da je Općina Preko ovoga proljeća iz Programa održivog razvoja otoka Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, a na temelju javnog poziva, dobila više od pola milijuna kuna za projekt Avantura Kids, odnosno uređenje triju igrališta za djecu i mlade – Jugo i Mulić u Preku te u središtu Poljane.

Za igralište kod Lučke kapetanije (Jugo), čije je uređenje trajalo nešto više od mjesec dana, vrijednost radova iznosi 293.937 kuna s PDV-om, a nakon provedene javne nabave, za izvođača je izabrana tvrtka Arhos d.o.o. iz Rijeke.

– Projekt Avantura Kids obuhvaća uređenje igrališta za djecu i mlade za kojima već dulje vrijeme postoji potreba. Kada sva igrališta budu gotova, dobit ćemo kvalitetna i sigurna mjesta za igru, druženje i sport, a to će u konačnici doprinijeti društvenom i turističkom razvoju te povećanju kvalitete života na otoku, dodaje načelnik Brižić te ističe kako je cijeli projekt vrijedan 969.357 kuna bez PDV-a, a razlika će se pokriti iz općinskog proračuna.

Na terenu kod Lučke kapetanije, osim prostora za igru za manju djecu, uređeno je street ball igralište koje će se moći koristiti i za neke druge timske sportove i aktivnosti. 

Igralište u parku Mulić dodatno će se proširiti i obogatiti spravama, a na jedinom dječjem igralištu u Poljani proširit će se i urediti prostor između sprava, postojeće će se zamijeniti novima i sigurnijima te dodatno urediti prostor za roditelje u obližnjem parku.

Radovi na druga dva igrališta počet će nakon završetka turističke sezone, prenosi portal Naši školji.


Reci što misliš!