Sport

tenis

ATP Cincinnati: Federer protiv Đokovića za osmi naslov u Cincinnatiju

ATP Cincinnati: Federer protiv Đokovića za osmi naslov u Cincinnatiju
USTA/Billie Weiss

Švicarac Roger Federer i srpski tenisač Novak Đoković će igrati u finalu teniskog turnira iz serije Masters u Cincinnatiju

Švicarski tenisač, prvi nositelj 6,3 milijuna dolara vrijednog turnira, plasman u finale je  osigurao nakon što mu je meč predao Belgijanac David Goffin, dok je Đoković u polufinalu svladao sa 6-4, 3-6, 6-3 najboljeg hrvatskog tenisača Marina Čilića.

Ukoliko pobijedi Federera u finalu, Đoković će se upisati u povijest tenisa jer do sada ni jednom tenisaču nije uspjelo osvojiti svih devet turnira iz Masters serije. Slavio je na turnirima iz Masters serije u Miamiju, Torontu, Indian Wellsu, Rimu, Parizu, Madridu, Šangaju i Monte Carlu, a nedostaje mu samo još naslov iz Cincinnatija.

Federer je u meču protiv Goffina dobio prvi set sa 7-6, a u drugom kod rezultata 1-1, Belgijanac mu je predao meč zbog ozljede ramena. Federeru će, ukoliko pobijedi u finalu, ovo biti osmi naslov u Cincinnatiju.

Do sada su Đoković i Federer odigrali 45 susreta, a srpski tenisač vodi s 23-22. Osim toga, Đoković je dobio tri od njihova zadnja četiri susreta, no poražen je u svih pet finala u Cincinnatiju.


Reci što misliš!