Sport

dalić objavio popis

Santinijev povratak u reprezentativne redove

Santinijev povratak u reprezentativne redove
HNS

Izbornik Zlatko Dalić objavio je popis za prijateljsku utakmicu protiv Portugala te utakmicu Lige nacija protiv Španjolske, a među njegovim izabranicima našao se i zadarski napadač Ivan Santini koji na početku ove sezone naprosto briljira u Anderlechtu

Na stadionu Algarve u Faru, u prijateljskoj utakmici će 6. rujna snage odmjeriti europski prvak Portugal i svjetski doprvak Hrvatska, a 11. rujna Hrvatska će u Elcheu protiv Španjolske imati svoj prvi ispit u novom Uefinom natjecanju, Ligi nacija.

Izbornik Dalić je za ovu akciju pozvao 25 igrača, među kojima nema Danijela Subašića, Marija Mandžukića i Vedrana Ćorluke koji su se u proteklom razdoblju oprostili od igranja za reprezentaciju. Od igrača koji nisu bili sudionici Svjetskog prvenstva, pozvani su Karlo Letica, Borna Barišić, Antonio Milić, Matej Mitrović, Ivan Santini, Marko Livaja, Marko Rog i Mario Pašalić.

Na Dalićevom su se popisu tako opet našla četvorica Zadrana - kapetan Luka Modrić, Šime Vrsaljko, Dominik Livaković i Ivan Santini.

"U dogovoru s izbornikom U-21 reprezentacije Nenadom Gračanom, za ovu akciju nisam zvao Josipa Brekala, Bornu Sosu i Duju Ćaletu-Cara, koje pozorno pratimo i svakako na njih računamo u bližoj budućnosti. Ipak, ovoga puta potrebniji su mladoj reprezentaciji koja se bori za odlazak na Europsko prvenstvo što bi bio važan uspjeh za jednu nadarenu generaciju", pojasnio je izbornik Dalić.

"Uz igrače koji su se oprostili od reprezentacije, na popisu nema Ivana Strinića kojem svi želimo što brži i potpuni oporavak. Pratit ćemo pozorno situacije s ozljedama Lovrena i Kramarića, a nadam se da će svi ostali ostati zdravi do okupljanja. Pred nama su dva odlična izazova, utakmice s velikim protivnicima, a mi svakako želimo nastaviti predstavljati Hrvatsku na način kako smo to radili u Rusiji - hrabro, angažirano i kvalitetno", zaključio je Dalić.

Hrvatska reprezentacija okuplja se 3. rujna u Portugalu gdje će boraviti do 9. rujna kada putuje u Elche gdje je čeka susret Lige nacija protiv Španjolske.

Popis igrača za utakmice s Portugalom i Španjolskom:

Vratari: Lovre Kalinić, Dominik Livaković, Karlo Letica

Braniči: Domagoj Vida, Dejan Lovren, Šime Vrsaljko, Josip Pivarić, Tin Jedvaj, Matej Mitrović, Borna Barišić, Antonio Milić

Vezni: Luka Modrić, Ivan Rakitić, Mateo Kovačić, Milan Badelj, Marcelo Brozović, Marko Rog, Mario Pašalić, Filip Bradarić

Napadači: Ivan Perišić, Andrej Kramarić, Ante Rebić, Marko Pjaca, Ivan Santini, Marko Livaja


Reci što misliš!