Sport

Nogometni mercato

Uzbuna u Barceloni: PSG želi Rakitića

Uzbuna u Barceloni: PSG želi Rakitića
FC Barcelona

Francuski nogometni velikan Paris Saint-Germain pod svaku cijenu želi na Park prinčeva dovesti veznjaka hrvatske reprezentacije i Barcelone Ivana Rakitića.

Prema pisanju katalonskog dnevnika Sport, PSG je krenuo u akciju dovođenja 30-godišnjeg hrvatskog veznjaka za čije usluge je zainteresiran i njemački prvak Bayern kojeg vodi Niko Kovač.

PSG je ovoga ljeta već pokušao angažirati Paula Pogbu, Miralema Pjanića i Ngoloa Kantea, međutim nije uspio. Parižani su sada krenuli po Rakitića u čijem ugovoru stoji odštetna klauzula od 125 milijuna eura.

Iza Rakitića je fantastično ljeto i osvojena srebrna medalja na World Cupu u Rusiji što mu je samo dodatno povećalo cijenu. Prema podacima portala transfermarkt, Rakitićeva cijena je 50 milijuna eura, no sasvim je sigurno kako bi Barca tražila više.

Ivan je na Camp Nou stigao u lipnju 2014. iz Seville i do sada je za Barcu upisao 214 nastupa i postigao 30 golova.

Njemački stručnjak na klupi PSG-a Thomas Tuchel trenutačno na raspolaganju ima 11 veznih igrača koje predvode Marco Verratti, Julian Draxler i Adrien Rabiot, no Rabiot gotovo sigurno napušta Pariz. Odbio je potpisati novi ugovor i nagađa se kako će upravo Barcelona biti njegov novi klub.

"Želio bi da Rabiot ostane u klubu, ali nisam siguran hoće li se to dogoditi. Odluka je na njemu. On ima potencijal postati jedan od najboljih veznjaka svijeta," kazao je Tuchel.


Reci što misliš!