Sport

nogomet, druga hnl

Krešimir Sunara: Druga liga je zahtjevno natjecanje i očekuje nas velika borba za bodove

Krešimir Sunara: Druga liga je zahtjevno natjecanje i očekuje nas velika borba za bodove
Antonio Pejić / NK Zadar

Sutra u 17:30 gostovanjem kod Hrvatskog dragovoljca nogometaši Zadra otvaraju novu sezonu Druge HNL

Za naš klub to je povratak na drugoligašku scenu nakon dvije godine provedene u 3. HNL jug, a prvu utakmicu i novu sezonu danas su na press konferenciji najavili Krešimir Sunara, trener prve momčadi i kapetan Dragan Župan.

"Nažalost, nisam bio s momčadi od početka priprema, ali mislim da nam to neće predstavljati preveliki problem. U ova dva tjedna koliko sam proveo s igračima, osjetio sam optimizam, pozitivnu energiju i zadovoljan sam kako smo trenirali. Nadam se da ćemo se već od prvog kola pokazati u pravom svjetlu i ostvariti dobar rezultat u Sigetu", kazao je Sunara.

Trener Zadra u karijeri je u dva navrata sjedio i na klupi Hrvatskog dragovoljca pa mu sutrašnji protivnik nije nepoznanica.

"Iako je ove godine doživio dosta promjena, Hrvatski dragovoljac je definitivno klub koji zaslužuje respekt. Dobro poznajem tu sredinu, s obzirom da sam dvaput tamo radio i znam da nije lako odnijeti bodove iz Sigeta. Međutim, idemo gore svjesni naše kvalitete i s velikom željom da to pokažemo na terenu. Želja mi je da već od prvog kola počnemo stvarati pobjednički mentalitet, bez obzira igrali kući ili u gostima."

S kakvim ambicijama Zadar ulazi u novu sezonu?

"Glavni cilj kluba je stabilizacija i daljnji napredak u svim segmentima. Druga liga je zahtjevno natjecanje i očekuje nas velika borba za bodove u svakoj utakmici. Nemamo imperativa i opterećenja, ali naravno da ćemo, ako nam se ukaže prilika, pokušati napraviti i nešto više. Zato moramo vjerovati u sebe i raditi na tome da iz kola u kolo izgledamo sve bolje. Trebat će vremena, ali vjerujem da kroz određeno razdoblje zajedničkog rada možemo vratiti Zadar tamo gdje zaslužuje biti."

Druga HNL ove sezone broji 14 klubova, od kojih će najbolja dva dobiti priliku za plasman u (naj)viši rang, dok će posljednji završiti u nižem rangu.

"Specifičnost Druge HNL je što svi klubovi svake godine izmijene velik broj igrača i uvijek je potrebno četiri-pet kola da se vidi i osjeti kakva je koja momčad. Po ovome što sam do sada vidio, druge momčadi Dinama i Hajduka sigurno imaju kvalitetu, kao i Varaždin i Šibenik, koji imaju i rezultatske ambicije. Sve ostale momčadi su podjednake i svatko svakoga može pobijediti bilo gdje, s tim da će i ove četiri koje sam izdvojio tu kvalitete morati potvrditi na terenu. Svakako nas očekuje zanimljiva sezona, u kojoj ćemo dati sve od sebe da usrećimo sve one kojima je Zadar u srcu", zaključio je Sunara.

Dragan Župan, najiskusniji pojedinac zadarske momčad, spreman je sa suigračima krenuti u nove pobjede.

"Bilo je nekih turbulencija i promjena tijekom priprema, ali sve u svemu zadovoljni smo odrađenim poslom i s optimizmom dočekujemo novu sezonu. Mogu reći i s velikim nestrpljenjem, jer zaista svi jedva čekamo da krenemo put Zagreba i zaigramo tu prvu utakmicu. Idemo u borbu, ostavit ćemo srce na terenu za svoj Zadar pa što Bog da. Nadam se da ćemo se kući vratiti sretni i na pravi način zakoračiti u novu sezonu", rekao je kapetan Zadra.


Reci što misliš!