Sport

Vaterpolski Amaterski Kup “Antivaterolista i Neplivača” zadarskog Akvatorija

Entuzijasti pobjednici 11. VAKANZA-e, od sljedeće godine uživat ćemo u VAKANGA-i

Entuzijasti pobjednici 11. VAKANZA-e, od sljedeće godine uživat ćemo u VAKANGA-i

Pobjedom ekipe Entuzijasta - KK Diadora u finalu protiv Reptila na do posljednjeg mjesta ispunjenom gatu i zadarskoj rivi uz plivalište "Kontra vitra" završeno je 11. izdanje popularne VAKANZA-e.

Posljednje je to izdanje VAKNZA-e kakvu smo gledali u proteklih 11 izdanja, jer od sljedeće godine na zadarskoj rivi kreće svjetsko amatersko prvenstvo VAK”AN”GA - Vaterpolski Amaterski Kup “Antivaterolista i Neplivača” Globalnog Akvatorija.

U ovih 10 godina i 11 izdanja, dogodile su se neke prekrasne i na početku nestvarne stvari:

Ivan Santini, najgolman 2008. sada je hrvatski nogometni reprezentativac, kao i Luka Žorić, najgolman 2009. a kasnije košarkaški internacionalac.

Rukometaši, odbojkaši, vozači relija, jedriličari, plivači, čak i svjetski fotomodel Nevena Dujmović bili su sudionici Vakanze sa svojim ekipama.

Promijenila su se 3 gradonačelnika, Hrvatska je dobila svjetske prvake i olimpijske pobjednike u vaterpolu, rukometu, jedrenju, viceprvake svijeta u nogometu.

Uživali smo u 43 glazbena događanja, 3 eko-akcije i 9 humanitarnih akcija uz još mnoge druge koje smo kao projekt podržali.

Počeli smo 2008 god, tada obilježeni odlaskom našeg prijatelja,predstavnika izvornog zadarskog duha,Lobela Nižića kojemu u čast je pokrenuta najprestižnija nagrada “Mačak u čizmama” a na neki način završili odlaskom velikanom hrvatske glazbene scene, pravim predstavnikom dalmatinskog duha, Oliverom Dragojevićem.

Glazba i sport, sport i glazba ono je što je dosad obilježilo VAKANZA projekt i ne mislimo mijenjati pravac ni u sljedećim izdanjima i u mnogim godinama koje su pred novim ruhom projekta.

Zahvaljujem se svim partnerima,medijima,osobama iz organizacije a najviše natjecateljima,igračima i njihovim voditeljima na svih ovih prekrasnih,11 godina sportskih druženja,izazova i emocija.

Posebno emocijama koje ću vječno pamtiti i koje nas Ave zajendo guraju prema naprijed, poručio je organizator Borut Gatara..

Poredak

  1. Entuzijasti - KK Diadora
  2. Reptili
  3. Pinci Preko
  4. Mamma Mia

Najbolji strijelac: Marko Denković Kraljev(Reptili)

Najbolji golman: Nikola Curać(Entuzijasti)

Najatraktivnija petorka:

  1. Brajčić(Reptili)
  2. Denković Kraljev (Reptili)
  3. Ante Šoša(Pinci Preko)
  4. Marko Lovrinov(Mamma Mia)
  5. Zvonimir Lakoš(Entuzijasti)

Mačak u čizmama(nagrada posvećena pok. Lobelu Nižiću):

  1. Ante Rubeša - priznanje kao jedinom igraču koji je nastupio na svih 11 izdanja VAKANZA-e Zadar
  2. Marko Sutlović Bubi - priznanje za nastup na 10 izdanja VAKANZA-e Zadar

Suci: Igor Šarić i Marin Stipić


Reci što misliš!