Sport

mali nogomet

Drobci pobjednici malonogometnog turnira "Bila Vlaka 2018"

Drobci pobjednici malonogometnog turnira
M.Ledenko

Protekli vikend mladež Bile Vlake organizirala je tradicionalni jednodnevni malonogometni turnir"Bila Vlaka 2018" na kojem je sudjelovalo 20 ekipa iz Zadarske i Šibensko-kninske županije. Turnir ima 30 godina tradicije kojem se mogu podičiti malo koja mjesta kao Bila Vlaka.

Tijekom trajanja turnira padala je sitna kišica, ali ekipe su ipak pokazale veliku borbenost i kvalitetu po blatnjavom terenu i pravoj kaljuži. Mnogobrojni gledatelji su bili očarani borbenošću, velikom željom za pobjedu, kvalitetnim utakmicama i potezima malonogometnih majstora na takvom  blatnjavom terenu. Pod stoljetnim hrastovima organizatori su pripremili bogatu ponudu jela i pića. Novčanih nagrada nije bilo, ali zato su četiri prvoplasirane ekipe za svoj veliki uspjeh dobile pečene janjce i odojka. 

U finalnoj utakmici snage su odmjerile ekipe Drobci iz Budaka i Dola Stankovci, a u borbi za treće  mjesto igrali su Čista Velika i Dobra Klopa iz Raštana.  

Drobci, predvođeni najboljim igračem turnira, Tomislavom Brčićem-Ćivom, odigrali su dobru  utakmicu protiv kvalitetne Dole Stankovci. Bila je to prava muška borbena utakmica, gdje je bilo teško razviti igru po blatnjavom skliskom terenu i svaka sitna pogreška bila je idealna prilika za postizanje gola. Utakmicu su nakon pravednog remija 1:1 odlučili šesterci. Drobci su bili spretniji, konačnim rezultatom pobijedili 3:2 i ponosno su podigli pobjednički pehar. 

U utakmici za treće mjesto  Čista Velika  tijesno je  pobijedila Dobru Klopu 3:2 i zasluženo osvojila“broncu“.

"Veliko hvala od srca svim ekipama koje su došle u velikom broju na turnir, usprkos kiši koja je stvorila teške uvjete za igru. Mladež Bile Vlake pokazala je da mala mjesta kao što je naše, mogu organizirati ovakav kvalitetan turnir uz pomoć mnogobrojnih sponzora", rekao je ponosno Ivan Perica, predsjednik organizacije turnira.

Turnir je svečano završio s povijesnom domoljubnom pjesmom"Bila Vlaka  neće pasti  nikada".

Igralište kod Peričinih hrasta u Biloj Vlaci. Gledatelja: 300. Suci:Krešo Zrilić i Damir Lerga.

Finale: DROBCI - DOLA STANKOVCI 3:2 (1:1)

DROBCI: Z. Miletić 1, I. Orlović, K. Brčić, A. Brčić, T. Brčić, Bačić, M. Orlović, Brković, D. Miletić, J. Miletić.

DOLA STANKOVCI: J. Dubravica, Prekpaljaj, Sarađen, D. Perica, I. Perica, Troskot, P. Morić, I. Morić, Erstić, Pešut, Vunić 1.

Utakmica za 3. mjesto: ČISTA VELIKA - DOBRA KLOPA 3:2

ČISTA VELIKA: D. Pešić, T. Biluš 1, Vice Biluš 1, J. Pešić, F. Biluš, Zekonjić 1, Storić, B. Biluš, Tabula, Vedran Biluš.

DOBRA KLOPA: A. Birkić, Colić, A. Mikulić, Banić, S. Mikulić, M. Katuša, V. Birkić, P. Katuša 2, Antonio Mikulić.

Najbolji pojedinci

Najbolji igrač turnira: Tomislav Brčić-Ćiva (Drobci)
Najbolji strijelac turnira s 10 postignutih golova: Paulo Katuša (Dobra Klopa)
Najbolji vratar turnira: Hrvoje Storić (Čista Velika)

Najbolje ekipe

1. mjesto: Drobci - 3 pečena janjca + pehar
2. mjesto: Dola Stankovci - 2 pečena janjca + pehar
3. mjesto: Čista Velika - 1 pečeni janjac + pehar
4. mjesto: Dobra Klopa - pečeni odojak + pehar 


Reci što misliš!