Sport

Mali nogomet

Poskoci osvojili tradicionalni turnir braniteljskih uduga u Benkovcu

Poskoci osvojili tradicionalni turnir braniteljskih uduga u Benkovcu

Niti obilna kiša s grmljavinom nije pokvarila tradiciju u Benkovcu, na 7. Malonogometnom turniru braniteljskih udruga Zadarske županije, koju svake godine organizira UHDDR-a podružnica Benkovac.

Naime, ovaj se turnir svih ovih godina odvijao na Gradskom nogometnom stadionu, no zbog vremenskih ga je uvjeta organizator u subotu, 1.rujna 2018.godine, odlučio izmjestiti u Gradsku sportsku dvoranu.

Osim što je to bilo malo zahtjevnije za same organizatore, dojam je ostao isti, ugođaj koji u jednom istinskom sportskom natjecanju, prijateljstvu i zajedništvu, mogu priuštiti naši hrvatski branitelji.

Oni su na turnir došli ustrojeni u šest ekipa: ˝4.Gardijska brigada˝, ˝ 9.Gardijska brigada Vukovi˝, ˝112.brigada Zadar˝, ekipa Grada Benkovca, ˝Poskoci˝ i domaćin ˝UHDDR-a Benkovac˝.

Natjecanje je počelo izlučnim utakmicama u kojima su se sastali 9.Gardijska brigada Vukovi i Grad Benkovac i 4.Gardijska brigada i UHDDR-a Benkovac. U prvoj je utakmici ekipa Grada Benkovca nespretno poražena minimalnim rezultatom 1:0, dok je u drugoj domačin bio bolji od ekipe 4. Gardijske brigade, bilo je 3:1.

U prvom polufinalnom susretu sastali su se Poskoci i 112.brigada u kojemu su Poskoci bili bolji i  minimalnim rezultatom 1:0 plasirali se u finale turnira. Drugi polufinalni susret odigrali su UHDDR-a Benkovac i Vukovi koji su pobjedom od 1:0 izborili plasman u finale.

A onda je nastupio pravi finalni spektakl, i utakmica za treće mjesto i ona finalna, obilovale su s najviše uzbuđenja, ali i golova. 112.brigada je svoj kiks protiv Poskoka i minimalni poraz od 1:0 itekako nadoknadila u utakmici za treće mjesto u kojoj je dotukla domačina UHDDR-a Benkovac s visokih 6:1.

Za 112.brigadu nastupili su: Zvonimir Pedić,Jure Čulina,Marin Čulina, Zdravko Jukić, Leno Marinović i Ivica Strika.

UHDDR-a Benkovac igrala je u sastavu: Elvis Čulina, Nediljko Genda, Danimir Samirić,Milan Jurjević, Lenko Petrić, Slavko Zanić, Željko Radas, Dalibor Mamić

U finalnoj utakmici također nije nedostajalo uzbuđenja, Vukovi koji su se u prethodnim susretima provlačili s minimalnim rezultatima, u finalu su pokleknuli i dopustili Poskocima da ih poraze s visokih 5:1.

Poskoci su igrali u sastavu: Antonio Zrilić, Nikola Maić, Dario Dejanović, Bruno Bastać, Antonio Bačić, Branimir Lepur, Mario Vulelija, Ante Zubčić, Ive Ledenko, Nenad Župan-Pajdo.

Vukove su predstavljali: Milan Orešković,Dalibor Klobučar, Zoran Bilaver, Davor Stevanja, Željko Žeželj, Stipe Dević, Rafo Brčina, Frano Penić, Anto Žilić.

Na kraju sasvim zasluženo Poskoci osvajaju ovogodišnji turnir braniteljskih udruga u Benkovcu, Vukovi itekako mogu biti zadovoljni drugim mjestom. Jedino trećeplasirana ekipa 112.brigade možda može malo žaliti što se nisu više potrudili u polufinalnom susretu protiv Poskoka.

Naravno i domačin UHDDR-a Benkovca, možda je u polufinalnom susretu mogla ubaciti u koju brzinu više, no ovoga je puta sportska sreća odlučila da oni osvoje pehar kao četvrtoplasirana ekipa.

Pobjednički pehar prvacima je uručio gradonačelnik Grada Benkovca Tomislav Bulić, njegov zamjenik Tomislav Klarica trećeplasiranoj ekipi, dok je Vukovima za drugo mjesto pehar uručio načelnik Općine Lišane Ostrovičke Ivica Musić.

Pehar za fair play osvojila je ekipa Grada Benkovca, a isti im je uručio Davor Prtenjača, predsjednik Udruge veterana 4.Gardijske brigade. Nagrade su naravno osvojili i najbolji pojedinci turnira.

Tako je za najboljeg vratara proglašen Milan Orešković iz Vukova. Njemu je pehar uručio Joso Marušić predsjednik UHDDR-a Zemunik. Najbolji strijelac turnira s četiri postignuta gola je igrač 112.brigade Ivica Strika, dok je najboljim igračem ovogodišnjeg turnira, sasvim zasluženo, proglašen igrač iz sastava Poskoka, Mario Vulelija. Njemu je pehar uručio tajnik Udruge veretana 9.Gardijske prigade Vukovi Manuel Zvonar.

Tijekom održavanja turnira predstavnici svih braniteljskih udruga, sudionica turnira položili su vijence i zapalili svijeće kod spomen obilježja na Trgu.dr.Franje Tuđmana i time odali dužnu počast svojim poginulim suborcima u Domovinskom ratu.

I ovogodišnje sportsko druženje branitelja u Benkovcu, proteklo je dostojanstveno i za svaku pohvalu, posebno organizatoru UHHDR.-a Benkovac. Oni su se uistinu potrudili da nikome ništa ne nedostaje, pa je bilo i ića i pića za počastiti se nakon sportskog natjecanja.

A nakon dobroga sportskog duha, branitelji su pokazali i onaj zabavnjački pa je pala i pjesma, i to opet pod okriljem njihova ponosa i zajedništva. Hrvatski branitelji su i ovoga puta, i u ovom, sportskom stilu pokazali zašto se na njih uvijek može i treba računati. 7. Malonogometni turnir braniteljskih udruga u Benkovcu, po tradiciji je dokaz za to.


Reci što misliš!