Sport

ćorluka "sredio" transfer

Luka Modrić je prije 10 godina umalo završio u Manchester Cityju

Luka Modrić je prije 10 godina umalo završio u Manchester Cityju
nph/NordPhoto/PIXSELL

Nije tajna da je Luka Modrić prije potpisa za Tottenham 2008. godine imao mnogobrojne ponude, ali malo je poznata priča da je samo par mjeseci ranije bio na korak do prelaska u Manchester City. I to zahvaljujući - Vedranu Ćorluki

Predsjednik Manchester Cityja Bernard Halford ispričao je za Daily Mail kako je tada 23-godišnji veznjak Dinama, a danas kandidat za Zlatnu loptu, mogao postati prvi veliko pojačanje njegovog kluba da nije bilo bankrota tadašnjeg vlasnika Thaksina Shinawatre.

"Kada je gospodin Shinawatra bio u klubu, detalji su nas dijelili od potpisa Modrića. Jednog mi je dana došao u ured i rekao da smo jako blizu dovođenja velikog pojačanja, a ubrzo sam saznao da se radilo o hrvatskom veznjaku", započeo je Halford pa objasnio kakvu je ulogu u svemu odigrao Ćorluka koji je te sezone došao u klub:

"A sve možemo zahvaliti Ćorluki! On je stalno hvalio Modrića i sve je pripremio za njegov dolazak. No, kada je transakcija trebala biti napravljena, Shinawatrini računu na Tajlandu su blokirani i on je brzo morao odstupiti. To je ujedno bio kraj Modrićeve eventualne budućnosti u klubu."

"Zamislite, bila je dogovorena odšteta od 11 milijuna eura , za igrača koji danas konkurira za Zlatnu loptu...", sa sjetom se prisjetio predsjednik Manchester Cityja, prenosi Goal.com


Reci što misliš!