Sport

Nogomet

Dalić: Protiv Španjolske ćemo igrati bolje nego protiv Portugala

Dalić: Protiv Španjolske ćemo igrati bolje nego protiv Portugala
Igor Kralj/PIXSELL

Hrvatski izbornik Zlatko Dalić rekao je kako će njegova momčad u utorak protiv Španjolske odigrati bolje nego je to bilo u prijateljskoj utakmici u Portugalu koja je u četvrtak završila 1-1.

"U Portugalu je bio lijep ambijent, lijepa atmosfera, a ljudi su nas pozdravili kao svjetske viceprvake. Rekao sam već da je rezultat bitan, ali nije primaran. Pokušat ćemo popraviti neke segmente, pogotovo prekid jer smo na taj način primili pogodak“, rekao je Dalić na konferenciji za novinare u gradu Faro.

Hrvatska je povela u 19. minuti golom Ivana Perišića a Portugal je izjednačio u 32. minuti nakon udarca glavom braniča Pepea. Ta je utakmica bila priprema hrvatskoj reprezentaciji za gostovanje u utorak u Španjolskoj u novom natjecanju Liga nacija.

„Bit će protiv Španjolske bolja utakmica, ali i mi ćemo biti bolji. Svi su sada dali koliko mogu, svoj maksimum, i veseli nas svaki novi igrač koji se pojavi i pokaže kvalitetu. To nam treba", izjavio je Dalić.

Niti Portugal niti Hrvatska nisu imali sve igrače koji su prije mjesec i pol dana igrali na Svjetskom prvenstvu gdje je Portugal ispao u osmini finala a Hrvatska bila poražena u finalu.

"Mi smo pokušali dati šansu svim igračima i bio nam je ovo dobar ispit, dobar pokazatelj za budućnost. Bio je to odgovarajući dvoboj za situaciju u kojoj se nalazimo i dobra priprema za Španjolsku. Igrali smo koliko možemo, koliko su nam dopustili snaga, energija i priprema. Ne možemo donositi sudove o igračima nakon polusatnih nastupa, no svi će dobiti priliku nametnuti se“, poručio je Dalić koji je na klupi reprezentacije od listopada 2017. godine.

Hrvatska je u sve četiri prethodne utakmice s Portugalcima bila izgubila, uz ukupnu gol razliju od 0-7. U četvrtak je na stadionu Algarve prekinuta ta serija no hrvatski nogometaši niti ovaj put nisu slavili.

"Uspjeli smo parirati Portugalcima, iako smo bili slabiji u posjedu lopte, dok smo u drugom poluvremenu bili dosta jalovi prema naprijed", priznao je izbornik.

Ovo im je bila prva utakmica nakon osvojenog srebra u Rusiji te poraza od Francuske s 2-4.

"Nisam očekivao lijepu utakmicu s obzirom da nam je to bio prvi nastup nakon Svjetskog prvenstva, a ugodno sam iznenađen portugalskom reprezentacijom i njihovim mladim, brzim igračima, pogotovo na bokovima, primjerice Brumom koji odlično radi višak“, rekao je Dalić. Imaju kvalitetu i namučili su nas, prisilili nas da se branimo pa su imali su puno prilika iz kojih su mogli zabiti. Rade dobar posao uoči kvalifikacija za Europsko prvenstvo, a to je ono što i mi želimo", zaključio je.

Portugal je 2016. godine osvojio Europsko prvenstvo pobijedivši u finalu domaćina Francusku s 1-0 a u četvrtak je otpočeo pripreme za obranu naslova na prvenstvu koje se igra 2020. godine.


Reci što misliš!