Sport

poraz u finišu utakmice

U prvoj "pravoj" pripremnoj utakmici košarkaši Zadra tijesno poraženi od Choleta

U prvoj

U prvoj "pravoj" pripremnoj utakmici košarkaši Zadra su ostavili vrlo dobar dojam unatoč porazu od Choleta s rezultatom 82-80. Podsjetimo, Zadrani su uoči susreta s Choletom igrali tek dvije zatvorene utakmice sa Splitom te revijalnu s Diadorom

Košarkaši Zadra u vrlo su se dobrom svjetlu prikazali na Pro Stars turniru u Francuskoj. S domaćim Choletom odigrali su utakmicu "na nož" te su u posljednjim trenucima utakmice potpisali poraz 82-80.

Zadrani su se do sredine druge četvrtine dosta dobro držali, no u nastavku je do izražaja došla kvaliteta protivnika koji je veći dio utakmice proveo imajući dvoznamenkastu prednost.

Ipak, Zadrani su se u nastavku "razbudili" i posljednjim trenucima susreta ozbiljno zaprijetili ipak favoriziranom protivniku. 55 sekundi pred kraj susreta Vuković je nakon skoka u napadu izjednačio rezultat na 78-78, nakon što to nije pošlo za rukom Bašiću u prethodnom napadu. Već u sljedećem napadu Cholet je vratio prednost, no Vuković je s linije slobodnih bacanja dobio novu priliku za izjednačenje.

Nažalost, bio je precizan samo jednom, a kazna je stigla već u sljedećem napadu u kojem je domaćin, također iz penala, stigao do vodstva 82-79. Zadar je stoga 22 sekunde prije kraja susreta imao napad kojim je mogao doći do produžetka jer Francuzi su se odlučili braniti, no Brzoja je izgubio loptu, pa je Sy Pape došao na red za šutiranje slobodnih bacanja.

Pape je oba puta bio neprecizan pa je Zadru stigla još jedna prilika za izjednačenje, no prekinuo ju je domaćin brzim prekršajem nad Brzojom. Zadarski je branič prvo slobodno bacanje pogodio, dok je drugo namjerno promašio očekujući skok u napadu. Suci su pak, pomalo prestrogo, odlučili loptu dodijeliti Choletu budući da su procijenili kako je namjera promašaja bila istaknuta. To je ujedno bio i kraj Zadarskim nadanjima i potvrda pobjede domaćina s ukupnih 82-80.

Zadar unatoč porazu nije razočarao, igra je na trenutke bila doista dopadljiva, no nedostatak još jednog kvalitetnog visokog igrača je bio itekako izražen. Nadamo se stoga kako će struka i uprava što prije reagirati po tom pitanju budući da rješenje najavljuju već gotovo mjesec dana!

Kao zanimljivost ćemo istaknuti kako je trener Aleš Pipan u posljednjim trenucima susreta, kada je Zadar izgledao najopasnije, prednost dao domaćim igračima nad američkim pojačanjima!

Cholet - KK Zadar 82-80 (24-17, 23-16, 21-24, 14-23)

KK Zadar: Bašić 7 (4as), Marić 3, Božić 21, Grant, Erslan, Tomas, Brzoja 1, Planinić, Little 13, Vuković 20 (6sk, 4as), Krajina 5 (9sk), Špralja 10.


Reci što misliš!

  Vezane vijesti