Sport

lovno streljaštvo

Ekipa Zadarske županije na državnom prvenstvu u lovnom streljaštvu ostvarila 4. mjesto u ekipnoj konkurenciji

Ekipa Zadarske županije na državnom prvenstvu u lovnom streljaštvu ostvarila 4. mjesto u ekipnoj konkurenciji

Ekipa Zadarske županije na državnom prventvu u lovnom streljaštvu ostvarila 4. mjesto u u ekipnoj konkurenciji, a u pojedinačnoj konkurenciji predstavnik LS zadarske županije Marko Gospić osvojio je treće mjesto.

Nakon dva dana natjecanja na Lovačkom strelištu Bzenica Lovačkog saveza Požeško slavonske županije osvojene su titule najboljih u državi u lovnom streljaštvu koje su dobivene zbrojem rezultata tri discipline, lovačkog trapa, parkura i gađanja mete srnjaka lovačkim oružjem s užlijebljenim cijevima na 100 metara. Ukupno je sudjelovalo u cjelokupnom natjecanju 21 ekipa po šest strelaca po ekipi i ukupan broj od 126 strelaca.

Titulu najboljih u ekipnoj konkurenciji ponijeli su lovci Lovačkog saveza Međimurske županije za koji su nastupili Josip Šoštarić, Ivica Varga, Branko Breglec, Mladen Srnec, Dean Horvat i Danijel Rukljač s 454 bodova. Drugo mjesto s 450 bodova osvojili su prošlogodišnji pobjednici Lovačkog saveza Virovitičko podravske županije za koji su nastupili Igor Vrbančić, Majkl Brlas, Tomislav Brlas, Marin Vedriš, Ivica Pleša i Tihomir Brlas.

Treće mjesto osvojila je ekipa Lovačkog saveza Varaždinske županije s 449 pogodaka za kojeg su nastupili Ivica Flegar, Miljenko Kos, Josip Gregur, Hinko Drvar, Alen Stanko i Ivan Kutnjak, četvrto mjesto osvojila je ekipa Lovačkog saveza Zadarske županije s 445 pogodaka za kojeg su nastupili Marko Gospić, Ante Matak, Stipe Butić, Elvis Gospić, Mate Gospić i Šime Morić.

O prvom mjestu u pojedinačnoj konkurenciji, obzirom su prva tri ostvarila isti rezultat, 96 pogodaka, odlučivao je rezultat lovačkog parkura. Prvo mjesto osvojio je Marijan Karabalić iz LS-a Vukovarsko-srijemske županije. Drugo mjesto osvojio je Damir Mehkek iz LS-a Koprivničko križevačke županije. Treće mjesto osvojio je Marko Gospić iz LS-a Zadarske županije.

Četvrto mjesto s identičnom rezultatom od 95 pogodaka u sve tri discipline podijelili su Ivica Flegar iz LS-a Varaždinske županije i Josip Šoštarić iz LS-a Međimurske županije. Šesto mjesto također s 95 pogodaka osvojio je Zlatko Kolarić iz LS-a Bjelovarsko Bilogorske županije.

Suci na ovogodišnjem državnom prvenstvu bili su Zvonimira Grđan, Davor Biruš, Milan Majetić, Ivica Magić, Matej Levar, Mario Levar i Branko Butković.

I ove godine treba odati osobito priznanje domaćinu Lovačkom savezu Požeško-slavonske županije na čelu s Brankom Bertelovićem koji je sa suradnicima odradio izvrstan posao u organizacijskom dijelu.

 


Reci što misliš!