Sport

nogomet, druga hnl

Zvonimir Begić najavljuje prvu pobjedu za nogometaše Zadra!

Zvonimir Begić najavljuje prvu pobjedu za nogometaše Zadra!
Antonio Pejić / NK Zadar

U subotu u 16:30 na stadionu Stanovi nogometaše Zadra očekuje utakmica 4. kola Druge HNL protiv BSK-a iz Bijelog Brda. I naša i slavonska momčad u dosadašnja su tri kola osvojile po jedan bod pa će u ovom susretu obje tražiti prvu ovosezonsku pobjedu.

Uloga favorita je, s obzirom na domaći teren, na zadarskoj strani, ali igrači Krešimira Sunare svjesni su da do tri boda mogu doći jedino borbenom, požrtvovnom i timskom igrom tijekom svih 90 minuta.

"Sigurno da smo u prva tri kola očekivali poneki bod više, a mislim da smo ga igrom i zaslužili. Posebno mi je žao utakmice u Sigetu, gdje smo bili bolji od Dragovoljca, ali nismo iskoristili nekoliko odličnih prilika i onda je završilo kako je. No, sve je to sada prošlost. Fokusirani smo samo na dvoboj s BSK-om u kojemu ćemo napraviti sve za prvu pobjedu", kaže Zvonimir Begić, vezni igrač Zadra.

Upravo je on prelijepim “vanbastenovskim” volejem u prošlom kolu u Sesvetama donio Zadru izjednačenje i prvi bod.

"Bila je to vrlo čudna utakmica, koju smo odlično otvorili i vodili 1:0 na poluvremenu, a onda nam se u nastavku dogodilo katastrofalnih 20 minuta i našli smo se u zaostatku od 3:1. Srećom, kada je malo tko vjerovao u naš povratak, uspjeli smo se vratiti i donijeti kući barem bod. Nadam se da ćemo tu pozitivnu završnicu s prošle utakmice prenijeti na dobar početak sljedeće."

I BSK je u prva tri kola vrlo lako mogao uzeti više od jednoga boda, koliko sada ima na kontu. Na otvaranju su protiv Varaždina poraženi u sudačkoj nadoknadi 0:1, potom su izgubili od Dinama II u Zagrebu 3:1, s tim da su do 51. minute bili u vodstvu, a u prošlom su kolu protiv Osijeka II ispustili prednost od 2:0.

"Većinu njihovih igrača ne poznajem i do sada se nismo susretali, ali čuo sam da su se pojačali i sigurno da ih treba respektirati. Očekuje nas tvrda utakmica i velika borba, no mi na našem terenu moramo ići na pobjedu i vjerujem da ćemo u četvrtom kolu napokon osvojiti ta željena tri boda. Pokazali smo da možemo, samo moramo biti malo koncentriraniji u nekim situacijama i sve će biti dobro."

U prvoj domaćoj utakmici sezone Zadrane je na Stanovima bodrilo preko 1000 gledatelja pa se Begić i društvo nadaju pravoj podršci i sutra.

"Iskreno, bio sam ugodno iznenađen posjetom protiv Šibenika i baš mi je žao što našim navijačima nismo poklonili pobjedu ili barem neriješen rezultat. Dat ćemo sve od sebe da se iskupimo protiv BSK-a i nadam se da ćemo na kraju svi biti zadovoljni", za kraj će zadarska šesnaestica.


Reci što misliš!